3.9 C
Vaslui
05-dec.-2021

Profesoară din Bârlad critică public conducerea spitalului bârlădean, după o experiență traumatizantă la CPU! (FOTO)

NERVI… În fața avalanșei de cazuri de infecție cu noul coronavirus de la spitalul din Bârlad, cadrele medicale sunt la limita epuizării! Au ajuns să vadă acest lucru și bolnavii care, aproape înfrânți de lupta cu virusul, simt cum oamenii în halate albe au ajuns la capătul puterilor. O profesoară din Bârlad, pe un ton mai critic la adresa conducerii spitalului, de înțeles în acest context extrem de tensionat, a transmis un mesaj public cu care mulți vasluieni au rezonat. Iată ce spune profesoara în mesajul său, după ce a trecut printr-o experiență traumatizantă la Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) a spitalului din Bârlad. “Oare de ce nu vine niciuna să o ajute pe unică asistentă în salopetă incomodă din zona de covid? Rușine orgnizării din acest spital Covid din Bârlad, rușine managerului, rușine conducerii lipsite de empatie și milă pentrut cei suferinzi care ajung la urgență !!!”, scrie profesoara din Bârlad.

“Vă cred că nu faceți față la atâtea prezentări la Urgență !!! Normal, cum să faceți când aveți doar o singură asistentă în zona Covid care trebuie să preia pacienții ce ajung cu salvarea din tot județul, fiind spital covid, să facă analizele cuprinse în protocolul Covid, să mai preia și oamenii care ajung la urgență pe picioarele lor și au nevoie doar de analize sau un CT, ca să fie siguri că nu trebuie spitalizați și care pleacă acasă să se trateze. Deci, în zona de Covid, o singură asistentă și o singură infirmieră, iar, pentru tot spitalul, un singur doctor de gardă la urgențe pentru Covid și non Covid, care, desigur, nu face față să scrie rețete și fișe, birocrație, nu glumă. Nu știu când mai are timp să vadă vreun pacient, să-l consulte, să-I asculte. Oricum, cei din zona de Covid nu sunt văzuți de doctor, doar de singura asistentă, pe care o cred, e năucită cu totul…. epuizată ! În zona de non- Covid, se plimbă cu tot felul de hârtii, vreo 5-6 asistente, care sunt și ele fff ocupate … Oare de ce nu vine niciuna să o ajute pe unica asistentă în salopetă incomodă din zona de covid? Rușine organizării din acest spital Covid din Bârlad, rușine managerului, rușine conducerii lipsite de empatie și milă pentru cei suferinzi care ajung la urgență !!!”, scrie profesoara din Bârlad.

Experiența traumatizantă prin care a trecut cadrul didactic la spitalul din Bârlad

Femeia prezintă și experiența traumatizantă prin care a trecut.

“Am avut o experiență traumatizantă, de 7-8 ore de așteptare, în care nu au fost în stare decât să-mi recolteze tot un test rapid în vreo 4 ore (asta îmi făcusem și eu acasă). Apoi, cu scandal, niște analize de sânge după încă vreo 3 ore…. Am renunțat la CT că nu mai puteam sta până la 2-3 dimineață. Noroc că sunt vaccinată și am avut o formă foarte ușoară !!! Sunt convinsă că cei care sunt mai grav și au nevoie de îngrijiri rapide mor cu zile așteptând! E vai de capul lor cât de neorganizați și țîfnoși sunt cei de acolo, de la urgențe. Oare cei de <<sus>> nu știu? De ce nu iau măsuri? De ce nu mai angajează personal ? Nu știau că vine valul 4? Degeaba plătim asigurări medicale! Nici măcar protocolul de bază nu este în stare să ni-I ofere statul, nu mai zic de alte investigații mai complexe în caz de ajungi la urgență! Rușine să vă fie, tuturor celor care vă ocupați de organizarea Spitalului « Elena Beldiman » din Bârlad!”, a scris profesoara din Bârlad într-un comentariu pe pagina de socializare a instituției medicale bârlădene.

Conducerea interimară a spitalul bârlădean nu a putut fi contactată, pentru a transmite un punct de vedere referitor la cele prezentate de profesoara din localitate. Managerul interimar Daniela Rusu și directorul medical interimar, medicul Gabriela Daniș, nu au răspuns la telefon.

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

14 COMENTARII

 1. nu le mai tineti paretea ca o tineti degeaba … cand au frecat duda cateva luni de zile si n-au radicat un pai, era bine!
  fiecare si-a ales jobul… ca au ales sa ei fie doctori, asistenti, infirmiere s.a. asta e riscul meseriei. Eu daca muncesc o luna , doua, trei de nu mai stiu de capul meu.. la fel imi asum jobul si remuneratia. Sa nu mai spunem ca sunt niste salarii wow si spagile depasesc de multe ori salariile!

 2. este realitatea! O zic si Dr. de la Iasi Bucuresti si oriunde ca la Barlad mori cu zile! Daca ajungi la urgente .. degeaba e urgenta daca pentru ei nu e! sa stai sa astepti cate 12-24 si nu se rezolva nimic.. pai nu merita batuti?!
  sa stai la coada pt test covid de la 9 dimineata pana la 22:00 nefiind nimeni sa faca testarile.. asta inseamna nepasare!

 3. Dvs. știți cât dureaza recoltarea și efectuarea analizelor, știți ca la radiografie sau CT după ce-l faci este trimis pentru citire la Vaslui, doctorul de la Bârlad având covid, apoi doctorul de la UPU în funcție de aceste analize te încadrează la forma ușoară, medie etc și apoi scrie rețeta? – și eu am stat 9 ore și nu am mai făcut figuri.

  • Tu ai stat 9 ore pentru ca atat ai avut program, si esti si platita pentru asta. E dulce cafeluta in timpul programului, asa-i? Nu stiu daca e neaparat vina managerului, stiu ca nu are instrumente sa va constranga, angajati la Stat fiind. La privat zburati de mult.

 4. DUOAMNA PROFESOARĂ PĂNA ACUM NU AŢI VAZUT ? UNDE AŢI FOST ÎN ĂŞTIA 30 DE ANI ? Nu prea cred ca sunteţi vaccinata asta-i placa celor care nu vor sa se imunizeze ………..doctorii ne omoara ,nu stim ce tratamente ne dau ,nu-s bune medicamentele vor să ne omoare ,nu stim ce au de gănd cu noi ……din astea de la colţul strazii !

 5. Exact asta se întâmplă. Nu mai spun de aroganța cadrelor medicale. Am fost norocos că testul a fost negativ, altfel msi stăteam pentru evaluarea initială câteva ore. Organizarea este extrem de proastă. Aștepți.ore întregi sa vină o asistentă să completeze o foaie cu datele tale. Imaginați- vă ce înseamnă pentru o persoană care nu se simte bine, ce înseamnă să aștepți în curte, printre salvări, ore întregi. Apoi aștepți să ți se introducă datele în calculator. Nu știu ce fel, probabil cu un singur deget bat stimabilele pe acolo. Apoi iarăși astepți ore întregi să vină cineva la acel container sa iți recolteze, în sfârșit, probe. Dacă tot este spital Covid, daca tot primesc sporuri, de ce nu se ocupă mai multe persoane de pacienți? De ce nu își schimbă atitudinea? Mă simțeam prea rău să mai am puterea de a inregistra felul în care au vorbit și s- au comportat doamnele asistente ” eroine”.

  • Pentru că nu au mai multe persoane, Întrebați-l pe câcâțu pe ce a cheltuit 60 miliarde de euro, de ce nu a angajat oameni, de ce nu a cumpărat medicamente? – v-ați gasit să vă luați tocmai de cei care vă ajută!

 6. Hai lăsați printesica mica! Când oamenii sunt suprasaturati și super obosiți,extenuati, vine prințesa pacii și vrea tratata ca regina Angliei! Și dacă era profesoara ce? Are cumva 4 sâni și trebuie sa stam drepți ca vine sfinția sa? Oamenii aia sunt rupți în gură de oboseală și stres și o reclamație de la o simandicoasa mai lipsea! Mergeți la ministru….e cel mai ok! Pe cinstea mea! Va susțin! Nemernicii dracului….cum au lăsat o sa aștepte pe dna profesoara! Reclamați la OMS!

  • Tu chiar ești un anonim la ce gândire catastrofală ai! Se vede că ești complexatul tipic fara studii superioare, că numai cei care nu au studii superioare ori au urmat o forma de învățământ fantomatică nu respectă studiile de calitate. Complexele tale de inferioritate sunt transformate în complexe de superioritate fanteziste și nejustificate, de aia ești sfidător și ai obrăznicia tipică prostului autosuficient. Asta nu îți dă dreptul să fii mitocan, că femeia are dreptate, este subuman sa fie pacienții tratați așa. Cum este posibil la o avalanșă de pacienți să fie doar o o asistentă medicală??!!! Acel manager ar trebui să dispară din peisaj dacă este grea de cap și nu pricepe. Ce se vrea să se demonstreze că dacă lumea nu se vaccinează mai repede așa va fi netratata? Face parte din lupta psihologică de a convinge? Nu cred că nu mai există cadre medicale care sa nu poată fi suplimentate la Spitalul Bârlad! Iar faza cu cadrele medicale obosite lasati-ma că am fost in vară la Spitalul din Huși și sunt revoltată până în măduva, pandemia le-a priit de minune la cât au dormit pe bani multi, îi pui acum la munca iar? Cei din interiorul sistemului cunosc adevărul și să tacă, că chiar ei se lăudau câți bani luau pe somn, fiind saloanele goale. Tătaru sa mai tacă și el cu personalul epuizat.

 7. Deci o singura asistenta ia in primire bolnavii de Covid dintr-un intreg judet. Probabil cea mai lipsita de pile. Iar celelalte stau la caldurica. Oare trebuie ca un medic (si asa sunt putini) sa completeze toate hartogaraia? Nu se gasesc niste contopisti? Spitalul ala are manager?

 8. Asta-i realitatea! Nepregătiți pentru valul 4, fără personal angajat suplimentar din rezidenți , sau cei care au terminat deja facultatea. Fără nimic, în plus! Tratamente lipsă! Asigurări de sănătate plătite continuu, pentru lipsa de condiții din spitale.
  Oameni care stau zeci de ore, pe unde apucă, așteptând să fie consultați! Cei care ajung la ATI, legați și în anticamera morții!
  Realitatea dură, necosmetizată de alții, manipulați, protejați, etc.Un coșmar și vine și frigul…

  • Asa este! Dar ar fi culmea sa fie invers, organizare-proceduri-eficienta, cand toata tara schioapata si a luat-o razna. In frunte cu politicienii care se cearta, cu CCA-ul care respinge obligativitatea vaccinarii cadrelor medicale si terminand cu primari antivaccinisti care fac scandal.
   Si as putea continua pana maine cu exemple, dar deja am obosit cu totii…cred ca e nevoie de Stare de Urgenta Nationala si legi OPRESIVE pentru cei care incalca normele sanitare.

   • Bine ti-ai zis:cap sec, suflet sec. Mai cere tu mult stare de urgenta nationala si legi opresive {pentru anticovidisti, antivaccinisti, ca pentru cine altcineva, astia sunt vinovati de toate relele} ca ai sa fii printre primii care o sa ti-o iei pe spinare. Un proverb al prostimii spune ca cine sapa groapa altuia, cade singur in ea. Sper sa ti se aplice bucatica cu bucatica!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here