Profesorii din judet, invitati sã facã parte din proiectul Telescoala Vasluianã

APEL… Cadrele didactice din judetul Vaslui sunt invitate sã se alãture proiectului “Telescoala Vasluianã”. Din aceastã toamnã, initiativa Inspectoratului Scolar Judetean va deveni o <televiziune scolarã>, adicã un canal de televiziune dedicat exclusiv scolii, astfel cã are nevoie de redactori/reporteri/prezentatori/contributori voluntari pentru a realiza lectii filmate, stiri din universul educatiei, filme, diseminãri de proiecte sau chiar transmisiuni în direct de la evenimentele importante din învãtãmântul vasluian. Cei care vor sã facã parte din redactia “Telescoala Vasluianã” trebuie sã completeze formularul disponibil pe portalul Info – limbi moderne – Vaslui (http://lang-platform.eu/vaslui/index.php) pânã pe 11 septembrie, ora 16:00.

Telescoala Vasluianã este o initiativã care constã în lectii filmate, sustinute de cadrele didactice vasluiene si care va continua la o scarã mult mai mare din anul scolar 2020-2021. O parte dintre profesorii vasluieni au putut deja sã se perfectioneze în predarea on-line, în cadrul programului „Campusul Virtual”, lansat încã de la jumãtatea lunii martie de cãtre Inspectoratul Scolar Judetean. Acest insturment de e-learning a pus la dispozitia profesorilor care au dorit sã tinã legãtura cu elevii lor, un curs de formare a lectorilor, pentru a le usura conectarea la aplicatia informaticã. Instrumentul a fost conceput ca o solutie gratuitã de e-learning oferitã elevilor si personalului didactic din judetul Vaslui, Campusul permitând înregistrarea contului de utilizator, dar si accesul liber la resursele didactice propuse. Practic, aplicatia este construitã ca un fel de retea de solicitare, cu camere de chat disponibile, în care fiecare profesor sau scoalã îsi are propriul grup de utilizatori, respectiv proprii elevi, atât pentru a le preda sau recapitula materia, cât si pentru a le verifica cunostiintele, prin teste sau teme. În perioada martie-iunie 2020, profesorii contributori au realizat 90 de emisiuni, difuzate în Campusul Virtual al Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui si pe paginile de socializare ale institutiei. Aceastã initiativã de predare on-line va continua si în anul scolar viitor, pentru a da posibilitatea elevilor care nu vor putea participa fizic la cursuri, sã facã scoala on-line. Pentru o mai bunã desfãsurare, Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui adreseazã cãtre educatorii, învãtãtorii si profesorii din institutiile scolare vasluiene Apelul de a deveni membri ai redactiei postului national Telescoala Vasluianã, primul canal de televiziune din România dedicat exclusiv scolii.

Ce programe va difuza Telescoala Vasluianã

Schema de programe va viza în principal lectiile, dar vom avea în desfãsurãtor si dezbateri, stiri din universul educatiei, webinare, filme si desene animate cu scop educativ, diseminãri de proiecte, transmisiuni în direct ale evenimentelor esentiale din viata scolii vasluiene, interviuri si reportaje pentru a acoperi, în parte, nevoia de oglindire a realitãtilor scolii contemporane si pe acest canal de comunicare. „Nu ne propunem sã substituim scoala ca institutie, ci sã venim în completarea preocupãrilor oamenilor scolii de a intensifica legãturile cu elevii, cu comunitatea localã, de a gãsi o alternativã viabilã de comunicare care sã functioneze neîntrerupt inclusiv în situatii deosebite. Televiziunea va demara în regim de actiune de voluntariat, iar difuzarea programului se va face în streaming online, pe canalele Campusului Virtual al Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, pe paginile si grupurile gestionate de Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, la rubrica specialã din Campusul Virtual al ISJ Vaslui http://nelpae.ro/elearning/  precum si pe paginile de socializare si pe site-ul special care vor fi inaugurate în decursul lunii septembrie 2020. În scopul constituirii colectivului redactional, lansãm prezentul Apel, însotit de un formular pe care vã rugãm sã-l completati pânã vineri, 11 septembrie 2020, orele 16:00. Cadrele didactice semnatare vor participa, ca si pânã acum, cu ore înregistrate la disciplina predatã, dar vor contribui si la realizarea altor emisiuni, transmisiuni directe, interviuri, dezbateri, prezentãri de initiative si proiecte de succes. Vã multumim pentru interesul arãtat TeleScolii Vasluiene si vã asteptãm sã deveniti membri ai corpului redactional!”, specificã prof. Alexandru Mîță, inspector scolar pentru limbi moderne, în apelul lansat pe platforma ISJ Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ