Profesorii vor fi vaccinati gratuit, dupã angajatii din armatã, politie si cei din “sectorul economic vital”

STRATEGIE… Cadrele didactice vor fi vaccinate gratuit împotriva COVID-19 în etapa a II-a a campaniei, dupã angajatii din armatã, politie si cei din “sectorul economic vital”. Potrivit strategiei de vaccinare publicatã de Guvern, copiii vor fi ultimii în ordinea prioritãtilor. Pentru etapa I, vaccinarea se va organiza la locul de muncã si prin centrele de vaccinare fixe si mobile, iar pentru etapele II si III vaccinarea se va organiza prin centre de vaccinare fixe si mobile, echipe mobile, reteaua de medicinã de familie. Vaccinarea este voluntarã si ne-obligatorie.

Concret, în prima etapã sunt pe listã lucrãtorii din domeniul sãnãtãtii si social – sistem public si privat: personalul din spitale si unitãti ambulatorii, respectiv personalul medico-sanitar, personalul auxiliar, personal administrativ, securitate si pazã si alte categorii; personalul din sistemul de medicinã de urgentã: ambulantã, SMURD, IGSU, IJSU, camere de gardã, CPU, UPU; personalul din medicina primarã – din reteaua de medicinã de familie, medicinã scolarã si
asistentã medicalã comunitarã etc. În a doua etapã sunt alte douã sub-etape: populatia la risc (adulti cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidentã cu boli cronice, indiferent de vârstã, în functie de indicatiile vaccinurilor utilizate) si lucrãtori care desfãsoarã activitãti în domenii-cheie, esentiale: personal cheie pentru functionarea institutiilor statului, respectiv parlament, presedintie,guvern, ministere si institutii subordonate acestora; personalul din domeniul apãrãrii, ordinii publice, sigurantei nationale si a autoritãtii judecãtoresti si personalul din sectorul economic vital (procesare, distributie si comercializare a alimentelor de bazã, uzine de apã, epurare, transport si distributie a apei, transport marfã, personalul din unitãtile de învãtãmânt si crese, din servicii de curierat etc).

Vaccinarea se va face prin programare electronicã, telefonicã, sau prin intermediul medicului de familie,

Apoi, în etapa a III-a, este populatia generalã: populatia adultã si populatia pediatricã, în functie de evolutia epidemiologicã si de caracteristicile vaccinurilor aprobate pentru utilizarea la persoanele cu vârsta sub 18 ani. “Pentru etapele a II-a si a III-a, vaccinarea se va organiza prin centre de vaccinare fixe si mobile, echipe mobile, reteaua de medicinã de familie, centre drive-through. Pentru eficientizarea procesului de vaccinare, evitarea supraaglomerãrii sau a sacrificãrii dozelor de vaccin, vaccinarea se va face prin programare electronicã, telefonicã, sau prin intermediul medicului de familie, datele fiind colectate într-o platformã unicã”, scrie în strategia de vaccin împotriva COVID-19.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ