5.4 C
Vaslui
07-dec.-2022

Profesorul către eleva pe care o hărţuia sexual: „Hai sictir! Ţara e plină de curve proaste ca tine!“

- Advertisement -

Un profesor de matematică de la un liceu din Piatra Neamţ a avut un limbaj extrem de de vulgar la adresa unei eleve pe care o hărţuia pe Facebook Cătălin Pipirigeanu, profesor de matematică la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“ din Piatra Neamţ, s-a dezlănţuit verbal la adresa elevei de 21 de ani de la o clasă de seral cu care a avut un intens schimb de mesaje în care dascălul încerca să o convingă pe tânără să îi trimită nişte poze nud. Aceasta l-a reclamat la conducerea unităţii de învăţământ motivând că este hărţuită sexual.

Pipirigeanu a trecut rapid la invective şi jigniri condamnând într-un limbaj grobian faptul că a fost „pârât“ directoarelor şcolii. El se declară ferm convins că nu a procedat greşit cerând liceencei o poză nud – „Credeam că trimiţi o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul“, atât timp cât convorbirile nu erau făcute la şcoală sau în timpul orelor, argumentând că oricum nu va păţi nimic, deoarece avea „relaţii“.

„Un astfel de comportament denotă o persoană egocentrică, adică una care se consideră importantă, observând universul în care trăieşte doar prin prisma intereselor personale. Nu se simte culpabil cu nimic, deşi poate conştientizează că a greşit în unele privinţe. E posibil să fie vorba şi de anumite frustrări sau de faptul că dorea să se impună, să deţină controlul. Agresivitatea în limbaj sau cea fizică poate fi consecinţa refuzului de care cineva s-a lovit în ceea ce dorea să obţină“, a explicat un psiholog din Piatra Neamţ modul în care a reacţionat profesorul.

„Relaţia“ dintre cei a început pe Facebook, după ce tânăra a acceptat o „cerere de prietenie“. După dialoguri banale, eleva a aflat ce dorea cadrul didactic: „Credeam că trimiţi o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul“, „Doar suntem adulţi, Suntem discreţi, ce naiba. Ai peste 18 ani? Şi eu! Ce coincidenţă! De ce te ascunzi după deget? O poză «incendiară» ar mai înfrumuseţa zilele mele de om trecut de 45. Mai am oleacă… vreo 20 de de ani şi aştept pensia“, sugerându-i-se că nu va avea probleme la matematică: „La mate nu am pus niciodată 2 şi 3 la elevele frumoase. Cel puţin nota 6, întotdeauna“.

Şi revine cu alt mesaj: „Mulţumesc, apreciez… dacă vorbeai sincer, deja trimiteai o poză. Dar aşa… Ţi-e frică de mine, probabil. Sau de soţ. Sau de amant… Eu ştiu?“. Răspunsul e următorul: „Nu mi-e frică de nimeni“, replica fiind: „Atunci?… eu de ce nu văd nici o poză?“.    La un moment dat, exasperată de insistenţele cadrului didactic, tânăra a prezentat conducerii unităţii conţinutul convorbirilor din mediul virtual, cel vizat a fost sfătuit să înceteze, dar nu s-a luat nicio măsură, considerându-se că era vorba despre dialoguri între două persoane adulte, care nu s-au petrecut în incinta şcolii.

„Spor la mârşăvii, jigodie ordinară!“ 

Dar, după ce i s-a atras atenţia cu privire la  comportament, cadrul didactic a început, tot pe Facebook, represaliile. „Toţi elevii mei ştiu ce fel de om sunt! Deci eşti de partea nepotrivită a baricadei! Nu uita, print screen! Şi la şefe! Spor la mârşăvii, jigodie ordinară! Şi nu uita să vii la ore chiar dacă sunt online!?“.    Profesorul mai scria: „Eu după programul şcolar pot să fac orice îmi doresc!… Nici o şcoală din ţară nu are ore după ora 8 seara… de aceea nu pot fi tras la răspundere ce ştoarfă agăţ după 8 seara!… ca să ştii! Proaste în fundul gol şi cu urâtănii în loc de soţ găseşti şi în Italia!“.

Probabil frustrat, cel în cauză o jigneşte pe eleva pentru care cel mai probabil făcuse o pasiune: „Eu propuneam o soluţie rezonabilă… dar cu o handicapată curvă ca tine (aşa cum singură mi-ai spus!) nu avem ce negocia… Abia aştept să vii la şcoală! Dacă ai curaj! O zi superbă!. Care a «fineţea ta»??? … că te-ai dus la ambele directoare ca o căţea în călduri? Hai sictir! Ţara e plină de curve proaste ca tine“.

Ulterior, pentru aceste invective a avut şi o scuză penibilă: „Era o oră târzie şi am tras singur două damigene de vin (…) deci eram în timpul liber când pot agăţa câte curve vreau“, dar a ţinut să precizeze că nu prea poate fi tras la răspundere, pentru că este cineva: „Sunt strănepot de judecător, frate de grefier, iubitul unei persoane din justiţie, frate de poliţistă“.

Acest caz a fost detaliat într-un articol documentat de jurnaliştii de la Rise Project, apoi luări de poziţie au avut ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, care a demis-o pe directoarea adjunctă de la liceu, conducerea Inspectoratului Şcolar Neamţ, reprezentanţi ai unor organizaţii, fiind deschisă o anchetă disciplinară şi una penală împotriva profesorului Cătălin Pipirigeanu, care este acuzat de hărţuire sexuală.

În cazul cadrului didactic este posibil să-i fie desfăcut contractul de muncă, o comisie cercetând şi atitudinea directoarei adjuncte Mihaela Zachman, care ar fi trebuit să informeze Inspectoratul Şcolar despre cele petrecute şi să demareze procedura de cercetare disciplinară încă din momentul în care eleva i-a spus că este hărţuită.

Citeste mai mult: adev.ro/qnao6l

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.