24.4 C
Vaslui
28-iun.-2022

Profesorul din Cluj închis 8 ani în China se întoarce acasă. Calvarul acestuia, povestit de colegul său de celulă

Profesorul clujean Marius Balo va fi eliberat în 29 martie după ce a petrecut 8 ani într-o închisoare din China, pentru o presupusă fraudă de 80 de dolari. Colegul său de celulă a povestit  cum era viaţa românului într-unul dintre cele mai dure sisteme penitenciare din lume.

Profesorul Marius Balo, din Cluj, închis arbitrar în China de opt ani, se aşteaptă să fie eliberat din închisoarea din Shanghai şi trimis acasă, în România, la sfârşitul acestei luni, potrivit unei reţele care se ocupă de victimele încarcerărilor fără temei din acea ţară, scrie Universul.net.

Clujeanul Marius Balo (41 de ani) s-a stabilit în China în 2010, unde s-a angajat ca expert străin în cadrul Grupului de Tehnologie şi Educaţie XinDongFang (New Oriental) din Beijing. Angajat ca profesor la prestigioasa universitate Renmin University din Beijing, românul părea realizat profesional şi totul mergea cum nu se putea mai bine în cariera sa.   T

otul s-a năruit, însă, pe data de 28 martie 2014, când a fost arestat de autorităţile chineze pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă contractuală, prejudiciul fiind de 80 dolari. Asta după ce, spune Balo, a primit 80 de dolari din partea unui chinez, fără să ştie că este un infractor.

Citeste mai mult: adev.ro/r8w19g

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here