2.2 C
Vaslui
03-dec.-2022

Profesorul Talasman si antreprenorul Ionel Sandu, oamenii care cu adevãrat fac România Educatã

- Advertisement -

SCOALA ALTFEL… Proiectul „Performantã în Matematica Vasluianã”, initiat de profesorul Adrian Talasman si sustinut financiar în integralitate de Ionel Sandu, managerul general de la Radical Grup, va continua la Husi cu o nouã etapã importantã, în perioada 4 – 6 octombrie. Dupã succesul absolut al „Taberei de Varã” pentru copiii capabili de performantã în matematicã, moment care a însemnat primul pas al acestei initiative de referintã pentru învãtãmântul vasluian, iatã cã acum vine momentul în care profesorii care pregãtesc olimpici sã fie rãsplãtiti. Astfel, la Colegiul National „Cuza Vodã” este pregãtit Simpozionul „Academician Radu Miron”, dar si o Conferintã Judeteanã de Matematicã. Una dintre surprizele care va oferi cu sigurantã multã emotie este aceea cã, la aceastã conferintã vor fi invitati de onoare profesorii de Matematicã din judet, pe umerii cãrora s-au clãdit toate aspiratiile de azi ale vasluienilor care iubesc aceastã disciplinã. „De fiecare datã, dupã concursurile nationale, elevii olimpici premiati culeg laurii si iau prim-planul. E normal, fiindcã e munca lor, însã în spate, în planul secund sunt antrenorii lor, profesorii de exceptie care au avut rãbdare, pricepere si entuziasm sã-i slefuiascã pentru a ajunge pe culmile performantei. Spun acest lucru fiindcã, dupã cum stiti, fiul meu este unul dintre olimpicii la matematicã ai judetului si stiu cã o parte din reusita lui se datoreazã profesorilor care au muncit dupã ore cu el. Astãzi, cu domnul Talasman, ne-am gândit sã le dedicãm lor aceste momente si sã-i elogiem pe ei, dascãlii care fac minuni în învãtãmântul vasluian”, a spus managerul de la Radical Grup.

Proiectul „Performantã în Matematica Vasluianã” se pregãteste pentru încã un moment frumos, care va da acestei toamne calde de la Husi un plus de farmec, dar si o dovadã de preocupare realã pentru educatie si evolutie a învãtãmântului local. Este vorba despre cele trei zile în care profesorul Adrian Talasman, profesoara Manuela Iacob, directorul Colegiului National „Cuza Vodã”, dar si toti colegii implicati sã ajute si sã sustinã un proiect deosebit pentru oras si judet, vor realiza Simpozionul „ Academician Radu Miron”, precum si Conferinta Judeteanã de Matematicã. Între 4 si 6 octombrie vor avea loc aceste evenimente, care, prin ele însele, înseamnã un omagiu adus Zilei Internationale a Educatiei, sãrbãtoritã pe 5 octombrie. „Între 4 si 6 octombrie, de Ziua Educatiei, va avea loc Simpozionul „Academician Radu Miron”, dar si o Conferintã în cadrul cãreia se doreste realizarea unei surprize oferite dascãlilor de matematicã ce au fãcut performantã, iar acum sunt la pensie. Vrem sã îi aducem între noi, sã le arãtãm cã nu i-am uitat si cã le multumim pentru tot ceea ce au realizat. Apoi, vrem ca împreunã sã ne expunem fiecare ideile, pentru a face un Învãtãmânt mai bun. Avem mare nevoie de ideile, sugestiile, de sfaturile profesorilor care au fãcut performantã în matematicã pe când nu erau Google sau alte instrumente rapide de gãsire a unor rãspunsuri, ci totul era bazat pe stiinta de carte. Avem nevoie de acesti oameni minunati, care au fost profesorii nostri. Cred cã recunostinta noastrã, fãcutã în contextul unui eveniment care sã le arate pretuirea si admiratia noastrã este binevenitã”, a spus Adrian Talasman, initiatorul proiectului „Performantã în Matematica Vasluianã”.

Ionel Sandu este cel fãrã de care proiectul dedicat performantei si performerilor în matematicã nu s-ar fi putut aplica

Pe fondul succesului cu totul deosebit înregistrat în varã, cu prilejul „Taberei de Varã” pentru copiii capabili de performantã în matematicã, aceste noi activitãti nu pot decât sã fie cel putin la acelasi nivel calitativ. Impresiile olimpicilor din judetele Vaslui, Iasi, Timis si Suceava, prezenti în varã la Husi, în tabãra de pregãtire, au fost cele care au confirmat reusita de exceptie a debutului unui proiect unic în zonã. Profesorul Talasman a tinut sã aprecieze în mod deosebit sprijinul esential al omului de afaceri Ionel Sandu, managerul Radical Grup, cel care a înteles din primul moment ce-ar putea însemna un asemenea concept educativ pentru întreaga zonã, pentru elevi, profesori, dar si pentru pãrintii care au atâtea sperante de viitor pentru copiii lor. „Chiar si la lansarea proiectului, eu personal, si sunt convins cã toti cei prezenti, ne-am simtit ca într-o familie. Eram cu totii încântati de tot ceea ce se întâmplã, era ca o minune. Nu ne-am asteptat sã putem realiza ceva atât de amplu si cu un nivel calitativ exceptional. Datorãm tot respectul si recunostinta noastrã domnului Ionel Sandu, managerul Radical Grup, sustinãtor unic al întregii idei, cel care a crezut în acest proiect dedicat Matematicii din prima clipã. Ne-am bucurat împreunã de reusita tuturor momentelor de pânã acum. Apoi, toti cei implicati au arãtat cã încântarea care poate fi adusã de asemenea evenimente este imensã. Investitia în viitorul copiilor este cel mai bun lucru care se poate face. Gânditi-vã la ce a însemnat pentru un copil prezent în aceastã tabãrã a performantei sã facã într-o zi pregãtire 4 ore cu domnul Marius Perianu, redactor-sef adjunct la Gazeta Matematicã. Sau cu domnul Artur Bãlãucã, o legendã vie în Matematica din România. Apoi, ce a însemnat prezenta doamnei Adina Ciomaga, unul dintre profesorii români care fac cinste peste hotare întregii tãri, fiind cadru didactic la Universitatea Sorbona din Paris! A fost minunat si ne-am demonstrat nouã însine cã putem reusi. Copiii nu doar cã s-au pregãtit la un alt nivel, dar au avut parte de surprize, precum o searã a limbilor strãine, o searã de arte, o searã a semnului de carte, exercitii de dictie, concurs de sah, tenis de masã si multe alte activitãti plãcute”, a spus profesorul Adrian Talasman. Trebuie spus cã proiectul „Performantã în Matematica Vasluianã” va continua si în 2023, cu un concurs interjudetean de Matematicã, între 17 si 19 februarie, si tot domnul Sandu ne va ajuta sã rãzbim financiar”, a spus profesorul Adrian Talasman, presedintele Societãtii de Stiinte Matematice -Filiala Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. E de o nesimțire fără limite și grotească acest ajuns patron Radical Grup.
    Că a tăiat și spânzurat, călcat pe cadavre, profitat de năpăstuiți, cățărat pe sistemul corupt e una,

    dar să mai și ieși în față pozând în maica Tereza din Vaslui, îți provoacă vomă efectiv, un alt fel de Mosailov sau Dinu Păturică vremurilor noaste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.