PROGNOZA METEO 11 FEBRUARIE. Vremea se va strica brusc în România. Temperaturi de -16 grade

Vremea începe să se strice din seara aceasta în zona de munte, unde vor fi precipitații sub formă de lapovița și ninsoare. În țară se va strica vremea de joi, 11 februarie, când se va simți o răcire accentuată, intensificări ale vântului, ninsori viscolite și polei.

PROGNOZA METEO 11 FEBRUARIE. În cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud și sud-est, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, astfel minimele se vor încadra, în general, între -1 și 7 grade. În jumătatea de vest a țării și la munte vor fi înnorări, va ploua pe arii extinse și se vor cumula 10…20 l/mp, iar în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, izolat 25…35 l/mp. Pe crestele montane vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Pe spații mici se va semnala polei. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, cu unele înnorări și doar pe arii restrânse ploi slabe, mai ales spre sfârșitul intervalului. În nordul Moldovei, izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși temporar 80 km/h, iar pe arii restrânse și în rest. În zonele joase, izolat se va semnala ceață.
, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată ce va cuprinde întrega țară, dar ziua va fi deosebit de caldă în sud, sud-est și local în centru. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad în nordul Moldovei și 18 grade în sudul Munteniei și al Dobrogei, iar cele minime, în general, între -14 și -2 grade, cu cele mai scăzute valori în vestul, nordul, nord-estul și centrul teritoriului, unde va fi ger. Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații în sudul, estul și centrul țării și local în rest. În prima parte a zilei vor fi mai ales ploi, iar la munte, în vest și nord-vest vor fi precipitații mixte și pe spații mici polei. Începând de după-amiază vor predomina ninsorile în regiunile vestice și nordvestice, la munte, în Maramureș, Transilvania, Moldova, iar în special noaptea în Muntenia și în Dobrogea, unde se va depune strat nou de zăpadă. Local cantitățile de precipitații vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în sud-est, se vor semnala descărcări electrice. Vor fi condiții de polei. Local și temporar vântul va avea intensificări, îndeosebi în regiunile sudice, estice și centrale, cu rafale, în general, de 55…75 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 100…120 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada….https://www.romaniatv.net/prognoza-meteo-11-februarie-vremea-se-va-strica-brusc-in-romania-temperaturi-de-16-grade_5265633.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ