2.7 C
Vaslui
27-ian.-2023

Prognoza meteo pentru perioada 18 aprilie – 1 mai. Cum va fi vremea de Paște și de 1 Mai

- Advertisement -

Temperaturile vor fi scăzute în toată ţară pe parcursul următoarelor două săptămâni, 18 aprilie – 1 mai, cu temperaturi oscilante şi probabilitate crescută de apariţie a precipitaţiilor, reiese din prognoza de specialitate, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, în perioada 18 – 20 aprilie, vremea va fi deosebit de rece, media maximelor urmând a se situa în jurul a 11 grade. Ulterior datei de 20 aprilie, temperatura aerului va creşte treptat, astfel încât în ziua de 22 aprilie se va ajunge la valori de 18 – 19 grade în medie, valori ce ulterior vor caracteriza intervalul 23 – 27 aprilie. Din 27 aprilie şi până la sfârşitul intervalului, variaţiile termice vor fi nesemnificative de la o zi la alta, maxima regională caracteristică fiind de 16 – 18, în medie. Minima nu va depăşi un grad, la începutul intervalului, apoi vor fi în creştere până spre valori medii de 8 grade în data de 27 aprilie. Ulterior datei de 27 aprilie şi până la sfârşitul intervalului, tendinţa temperaturii aerului este de scădere uşoară spre medii în jurul a 6 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 17 – 20 aprilie şi din nou în intervalul 22 – 30 aprilie.

În Moldova, la începutul intervalului, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, cu o medie a maximelor termice în jurul a 10 grade şi a minimelor de -1 grad. Apoi, temperatura aerului va fi în creştere, iar în data de 25 aprilie media regională a maximelor va ajunge la 18 de grade, în timp ce minima se va situa la 8 grade, în 27 aprilie. Până la sfârşitul intervalului, temperatura aerului va scădea, astfel încât media maximelor va coborî spre 14 grade, iar minimele spre valorii de 4 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în zilele de 20 şi 21 aprilie, precum şi în intervalul 25 aprilie – 1 mai.

În Dobrogea, vremea va fi deosebit de rece în primele două zile ale intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 10 – 11 grade. Ulterior datei de 19 aprilie, vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară, astfel încât media maximelor va ajunge la 16 grade, în 27 aprilie, apoi se va răci, media maximelor urmând a coborî spre 14 grade în zilele de 30 aprilie şi 1 mai. Media minimelor va creşte treptat de la 3 – 4 grade, în intervalul 18 – 20 aprilie, spre valori de 9 grade, în perioada 27 – 29 aprilie. Până la sfârşitul intervalului, temperatura va scădea uşor spre 8 grade, iar probabilitatea de apariţie precipitaţiilor va fi mai mare pe data de 20 aprilie, dar şi în intervalul 25 aprilie – 1 mai.

În Muntenia, media maximelor va fi în creştere treptată, de la valori de la 11 grade în primele două zile când vor caracteriza o vreme deosebit de rece, până la 20 de grade în perioada 25 – 27 aprilie. Ulterior acestui interval, temperatura aerului va scădea şi se va ajunge la o medie regională a maximelor de 17 – 18 grade. Nopţile vor fi reci în primele zile ale intervalului, când media regională a minimelor va fi de cel mult două grade, după care temperatura aerului va creşte spre valori de 8 grade, în intervalul 26 – 29 aprilie, iar în ultimele nopţi va coborî spre 6 – 7 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în zilele de 19 şi 20 aprilie, apoi în intervalul 25 aprilie – 1 mai.

În Oltenia, vremea va fi deosebit de rece în primele trei zile ale intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 10 – 11 grade. După data de 20 aprilie, vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară, iar media maximelor va ajunge la 19 grade, în perioada 25 – 28 aprilie. După acest interval, vremea se va răci şi media maximelor va coborî spre 16 – 17 grade, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Media minimelor va creşte treptat de la 1 – 2 grade, în intervalul 18 – 21 aprilie, spre valori de 8 grade, în perioada 26 – 29 aprilie, apoi va scădea uşor spre 6 grade până la sfârşitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în perioada 18 – 20 aprilie şi în intervalul 22 aprilie – 1 mai.

La munte, vremea va fi deosebit de rece în primele patru zile ale intervalului, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 0 – 2 grade. Din 21 aprilie, vremea se va încălzi uşor, astfel încât media maximelor va ajunge la 8 grade, în perioada 23 – 27 aprilie. După acest interval, vremea se va răci, media maximelor urmând a coborî uşor la 6 grade, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Totuşi, mai târziu media minimelor va creşte treptat -8 grade, în intervalul 18 – 20 aprilie, spre valori de două grade, în intervalul 25 – 27 aprilie, apoi va scădea spre -1 grad, până la sfârşitul perioadei analizate, Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 18 – 20 aprilie, precum şi între 24 aprilie şi 1 mai…https://www.digi24.ro/meteo/prognoza-meteo-pentru-perioada-18-aprilie-1-mai-cum-va-fi-vremea-de-paste-si-de-1-mai-1909587

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.