spot_img
30.1 C
Vaslui
21-iul.-2024
spot_img

Proiect inedit: o masă caldă pentru negreștencele care își fac mamografii. Testarea este gratuită, la fel și transportul către Iași

- Advertisement -

SĂNĂTATE… Programul ONCOFEM ajunge și în Negrești. Femeile cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 ani pot beneficia de mamografii gratuite pentru depistarea cancerului mamar. Tot ce trebuie să facă este să ia legătura cu asistentul medical comunitar, pentru a fi trecut pe o listă. Testarea va fi făcută pe 10 octombrie, la Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice Iași.

“Institutul Regional de Oncologie Iași pune la dispoziție gratuit un mijloc de transport pentru grupuri de 25 persoane eligibile. Femeile care vin la testare primesc si o masă calda la Centrul de Screening, iar după finalizarea testării sunt transportate acasă”, se arată într-un comunicat al Primăriei orașului Negrești. Astfel, femeile care vor să participe la această examinare trebuie să îndeplinească următoarele criterii: vârsta cuprinsa intre 50-69 ani, fără diagnostic confirmat de cancer mamar, sunt asimptomatice, nu au antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar, nu sunt însărcinate sau nu alăptează, nu au făcut mamografie în ultimele 12 luni. Programul ONCOFEM se adresează tuturor femeilor asigurate și neasigurate din grupa de vârstă. Acestea trebuie să aibă la ele doar buletinul/cartea de identitate. Pentru a beneficia de participarea în acest program, trebuie să sune până pe 5 octombrie la numărul de telefon 0751.668.665, disponibil între orele 8:00-16:30, sau vină la sediul Direcției de Asistență Socială Negrești.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Mamografia provoaca cancerele prin strivirea sanului , sunt studii , informati-va , face parte din planul global de reducere a populatiei – exterminarea saracilor – vedeti injectarea de acu 2 ani , etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.