-0.2 C
Vaslui
27-ian.-2023

Proiect: Peste 100 de parlamentari din coaliţia PSD-PNL-UDMR vor să dea liber la achiziţii publice de lucrări fără licitaţie până la cinci milioane de lei

- Advertisement -

Peste 100 de parlamentari de la PSD, PNL şi UDMR au depus un proiect de lege care modifică legislaţia pentru achiziţiile publice şi ridică semnificativ pragurile pentru achiziţiile fără licitaţie. Aleşii Puterii susţin că e nevoie de achiziţii simplificate pentru a atrage mai rapid fondurile din PNRR, după cum arată expunerea de motive.

Proiectul de lege o modificare importantă a articolului 7 din Legea 98 / 2016 privind achiziţiile publice, care prevede pragurile pentru achiziţii directe fără licitaţie.

Mai precis, achiziţia directă de bunuri şi servicii se poate face dacă valoarea estimată a achiziţiei, fără TVA, este mai mică de de 500.000 de lei (faţă de 135.060 lei în legislaţia în vigoare),

De asemenea, achiziţia directă de lucrări se poate face dacă valoarea estimată a achiziţiei, fără TVA, dacă este mai mică de 5.000.000 de lei (faţă de 450.200 lei în actuala lege).

Proiectul mai prevede că autorităţile contractante sunt obligate să consulte minimum trei operatori pentru achiziţiile directe de peste 130.000 de lei la bunuri şi 500.000 de lei la lucrări. Dacă în urma consultării autoritatea respectivă  primeşte doar o ofertă valabilă, achiziţia poate fi realizată.

Citeste mai mult: adev.ro/rahc6j

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.