Proiectarea a patru obiective de investiții, printre care și modernizarea Grădinii Publice, scoase la licitație! (FOTO, FACSIMIL)

DE VIS… Grădina publică din Bârlad va fi modernizată, urmând a arăta ca un paradis al recreerii, pe bani europeni!

PREVĂZĂTORI… Pe SICAP a fost publicat anunțul privind scoaterea la licitație a serviciilor de proiectare pentru obiectivele de investiții din cadrul proiectului integrat „Îmbunătățirea serviciilor sociale, educaționale și recreative în municipiul Bârlad”.  Valoarea totală estimată a acestor servicii este de 629 410.22 lei (fără TVA). Proiectul, care a fost accesat de Primăria Bârlad prin Axa 13 de finanțare, cuprinde patru obiective: „Modernizare Grădina Publică, a Sălii de Sport, a Centrului de Zi pentru bătrâni și extinderea Grădiniței 2” din localitate. Fondurile necesare pentru plata serviciilor ce fac obiectul procedurii de achiziție a serviciilor de proiectare faza proiect tehnic și asistență  tehnică din partea proiectantului pentru obiectivele din cadrul proiectului integrat  va fi făcută la semnarea contractului de finanțare când se va da și ordinul de începere a lucrărilor.

Proiectul care a fost aprobat de CLM Bârlad în unanimitate încă din 13 ianuarie, a fost propus pentru finanțare și este încă în faza de contractare la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est (ADRNE) Piatra Neamț. Specialiștii nemțeni au vizitat cele patru obiective ale proiectului, în valoare de peste 5 milioane de euro (circa 28 de milioane de lei): Grădina Publică, Sala de Sport, Centru de Zi pentru Bătrâni și extinderea Grădiniței 2 din localitate, fiind așteptată semnarea contractului de finanțare în cel mai scurt timp.

Proiectul a fost depus prin Axa 13, pentru a obține fonduri europene. Contractul vizează  prestarea de servicii de proiectare la faza de Proiect Tehnic, asistență  tehnică  din partea proiectantului pentru realizarea obiectivelor de investiții din cadrul proiectului integrat „Îmbunătățirea serviciilor sociale, educaționale și recreative în municipiul Bârlad”. Fondurile necesare pentru plata serviciilor ce fac obiectul procedurii de achiziție a serviciilor de proiectare faza proiect tehnic  și asistență  tehnică  din partea proiectantului pentru obiectivele din cadrul proiectului integrat se intenționează a fi asigurate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 13, obiectiv specific 13.1 – Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România. La dată inițierii procedurii a fost depusă o cerere de finanțare care a fost evaluată fiind în etapă de contractare, începerea și prestarea serviciilor conform documentației de atribuire, depinzând în mod nemijlocit de semnarea contractului de finanțare.

Grădina Publică Bârlad va fi modernizată!

Cel mai important obiectiv dintre cele patru vizate de proiectul integral este „Reabilitarea Grădinii Publice”, pentru care s-au prevăzut și cei mai mulți bani la finanțare. Din suma totală de 629 410.22 lei, prevăzuți pentru serviciile de proiectare scoase la licitație, Serviciile de arhitectura pentru construcții sunt în valoare de 478.853,98  RON (fără TVA), iar serviciile de arhitectură peisagistică sunt estimate la 150 556,24 lei (fără TVA). Termen limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 04.05.2021, orele 15:00. Proiectul integral presupune modernizarea unei suprafațe de 11,6 hectare din totalul de 17,49 hectare. Iată și ce lucrări sunt prevăzute: Reamenajarea aleilor existente (12.575 mp); Amenajarea de noi alei (4.000 mp); Amenajarea aleilor principale pavate cu bitum (pentru role și cărucioare copii) – 1.212 mp; Reabilitarea acceselor (3 bucăți); Pistă biciclete (1.135 mp); Pistă alergare (1.126 mp). Mai este prevăzută instalarea unui sistem de iluminat cu led-uri pe aleile secundare (80 bucăți), a unui sistem de irigat – irigație prin aspersie (8.000 mp), a unui sistem de irigat – irigație cu hidranți (50 bucăți), a unui sistem de irigat – grup pompare (o bucată); Amenajarea unui loc de joacă, inclusiv amplasarea unor echipamente de joacă pentru copii cu dizabilități și echipamente fitness pentru adulți cu dizabilități (o bucată). De asemenea, sunt prevăzute și amenajarea unui lac (586 mp), amenajarea unui bazin de liniștire (320 mp), o instalație Wifi pentru tot parcul cu 15 hotspoturi (15 zone) precum și dotări urbane – bănci noi (50 bucăți), pergole (10 bucăți) și coșuri de gunoi (50 bucăți).

DOCUMENT: Prezentare Reabilitare Gradina Publica Barlad
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ