32.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

Promoția de aur 1965 și-a dat întâlnire în amfiteatrul Școlii “Constantin Parfene”

EMOȚII… “Promoția de Aur” a Școlii „Constantin Parfene” și-a dat întâlnire în amfiteatrul instituției de învățământ la 57 de ani de la absolvire

REVEDERE… Seniorii promoției 1965 ai Școlii «Constantin Parfene» din municipiul Vaslui și-au dat întâlnire, sâmbătă, în amfiteatrul instituției de învățământ, la întâlnirea de 57 de ani de la absolvirea școlii. Promoția 1965 este supranumită și «Promoția de Aur», ținând cont de faptul că din 157 de elevi care au absolvit, 149 dintre ei au intrat la facultte. Aceștia au devenit cadre didactice, ingineri, fizicieni, economiși, medici sau diplomați.

Întâlnire emoționantă în amfiteatrul Școlii «Constantin Parfene» din municipiul Vaslui. Seniorii promoției 1965 și-au dat întâlnire la 57 de ani de la absolvirea școlii. Din cei 157 de absolvenți, 149 au mers la facultate și a rezultat o generație de excepție. 76 dintre absolvenți au ajuns cadre didactice, 40 sunt ingineri, 14 au devenit economiști, 12 au ales să fie medici, 3 au luat calea diplomației, 2 s-au dedicat fizicii, iar ultimii doi au devenit, unul jurnalist și altul judecător. În timpul întâlnirii ce a durat câteva ore, absolvenții au depănat amintiri. «Cu părul cărunt, dar plini de viață și optimism, am depănat amintiri de neuitat din timpul liceului. De asemenea, cu lacrimi în ochi și plini de emoție, am păstrat și un moment de reculegere pentru profesorii și colegii noștri plecați în lumea infinită. Am avut parte și de alte surprize. Una dintre ele ne-a fost oferită de către Ioan Leancă, fost inginer stabilit în Bacău, care ne-a prezentat un colaj cu mesajele colegilor stabiliți în străinătate, moment care ne-a luat, pe toți cei prezenți, prin suprindere. De asemenea, profesoara Angela Rusu a mulțumit colegilor care au organizat această întâlnire de suflet. Să ținem minte că unii oameni, oricât de bătrâni ar ajunge, nu-și pierd niciodată frumusețea. Ei doar și-o mută de pe chip, în inimă», spune unul dintre participanții de întâlnire. De reținut este și faptul că Școala «Constantin Parfene», la acea vreme, liceu, avea orchestră proprie pregătită de profesorul Constantin Didilescu, orchestră premiată la concursurile naționale. De asemenea, același liceu se putea lăuda cu echipă de dansuri populare sau echipă de gimnastică, ambele premiate la concursurile regionale și naționale.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here