1.9 C
Vaslui
29-mart.-2023

Protest la spitalul din Bârlad

- Advertisement -

Ieri dimineatã, o parte din salariatii Compartimentului de Primire Urgente (CPU) din cadrul spitalului bârlãdean a asteptat venirea managerului Stefan Constantinciu, pentru a solicita explicatii în privinta tãierii tichetelor de masã. Dupã cele spuse de ei, salariatii de la CPU nu îsi primesc salariile de la bugetul spitalului, ei fiind plãtiti, tot prin CJAS Vaslui dar direct de la Ministerul Sãnãtãtii. Liderul de sindicat Cristi Puteanu a fost alãturi de protestatari, a discutat cu managerul spitalului si lucrurile s-au aplanat cu promisiunea ca luna viitoare sã li se acorde tichetele pentru douã luni.

Din punctul lor de vedere, decizia managerului este nejustificatã. Liderul de sindicat Cristi Puteanu a luat legãtura cu managerul Stefan Constantinciu care le-a explicat celor nemultumiti cã, din cauza blocãrii conturilor spitalului pentru neplata arieratelor, sãptãmâna trecutã, nu a fost posibil deblocarea lor decât achitând banii la DGAFP Vaslui si în cont acum nu mai este niciun leu. „Vom achita luna viitoare tichetele pentru cei de la CPU pentru douã luni, astfel cã se va regla situatia”, a spus managerul Constantinciu, iar salariatii de la CPU s-au multumit cu aceste asigurãri. Reamintim cã din aceastã lunã, pentru cã spitalul trece printr-o gravã crizã financiarã, s-a luat decizia suspendãrii pe o perioadã nelimitatã a tichetelor de masã pentru salariatii spitalului bârlãdean.

Mediere între manager si sindicat

Cristi Puteanu, liderul bârlãdean al Sindicatului „Sanitas” din judetul Vaslui a precizat: „Sindicatul „Sanitas” nu a fost de acord cu tãierea tichetelor de masã si am anuntat faptul cã Sindicatul Sanitas are încheiat un contract colectiv de muncã pânã pe data de 5 octombrie a.c., iar la articolul 139 se prevede obligatia angajatorului de a acorda tichetele de masã. Mentionez cã mãsura suspendãrii acordãrii tichetelor de masã nu poate fi luatã fãrã acordul scris al sindicatului, pe care nu l-am acordat si vom contesta dispozitia managerului la Tribunalul Vaslui, sectia Muncã”. Ieri a fost depusã solicitarea de mediere, urmând ca managerul Stefan Constantinciu sã fie invitat la mediere cu sindicatul, asa cum prevede legea. Medierea va avea loc în cursul sãptãmânii viitoare, iar dacã nu se ajunge la întelegere, sindicatul trece la contestarea dispozitiei de suspendare a tichetelor de masã în instantã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.