Protestul cultivatorilor din Vaslui, anulat. Fermierii s-au alăturat marșului din Iași (FOTO, VIDEO)

Cultivatorii de cereale și plante tehnice din Vaslui s-au alăturat protestului din Iași, după ce autoritățile locale nu au aprobat manifestul acestora. Fermierii au scos în stradă circa 200 de utilaje agricole, însoțite de sloganuri precum „Dă-te și tu pe brazdă domnule ministru”, „Fără pâine = Fără mâine”, „Fără ură în Agricultură”, „Cultivați bunul simț”, „Viitor de agricultor”. Tractoarele vor staționa la Prefectură cinci minute, cât timp liderii Aociației Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice Iași, organizatorii protestului, vor depune documentul cu revendicări la registratura instituției.

În Vaslui, marșul cu utilaje agricole trebuia să aibă loc pe traseul Crucea Gării (str. Ștefan cel Mare) – Bulevardul Traian – Str. Alecu Donici – Str. Nicolae Bălcescu – Str. Ștefan cel Mare – Prefectura Vaslui. Protestul exprimă strigătul de disperare privind tergiversarea acordării despăgubirilor pentru calamitățile culturilor din primăvara anului 2020 și întârzierea plății procentului rămas de plată pentru culturile de toamnă din anul 2019. “Cerem împerativ prim-ministrului, domnul Florin Câțu, să plătească despăgubirile pentru culturile calamitate din sume identificate la propunerea Alianței pentru Agricultură și Cooperare”, au transmis membrii Asociației Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice “Grânarii”.
4 COMENTARII

 1. Subvențiile sunt ajutoare sociale bani care încurajează nemunca și falsul in declaratii, iar despăgubirile de secetă încurajează tot la fel ce rost are sa îți faci sisteme de irigații dacă statul iti acordă bani nemunciti, asa ca mulți nu lucrează pământul dar își iau subvențiile se roagă să nu plouă să își ia si banii pe calamități

 2. Învățați în brațe de pesedei și de UE! Tu dacă produci orice altceva In afara de produse agricole nu primesti nicio subvenție, nu mai zic ca te sufocă în taxe și impozite.

  • Aici nu e vorba de subvenții. Aici este vorba de despăgubiri de seceta. Eu am fost asigurat și statul a exonerat firma de asigurări și a promis că plătește el . După alegeri țeapă nu mai plătește. Este corect????
   Nu ai idee cate alte lucruri sunt subventionate.
   Daca agricultura nu ar fi subvenționată o să mănânci de trei ori mai scump.

   • Dații în judecata, asta e hoție, tot respectul pentru cei care se asigura.
    Dar la subvenții decât cum e acum mai bine lipsa.
    Subvențiile trebuie sa se facă în schimbul la ceva, preturi mai mici si obligatoriu productie livrata in țara.
    Plătim ca prostii dacă subvenția nu are condiții și beneficiarul pune ce preturi vrea el sau exporta tot, ca da tot noi plătim, si pentru ce ?

LĂSAȚI UN MESAJ