Pulsoximetre gratuite pentru asistenții medicali comunitari din comunitățile rurale ale județului Vaslui

SPRIJIN… Asistenții medicali comunitari și mediatorii sanitari din județul Vaslui au primit pulsoximetre – aparate de măsurare neinvazivă a saturației arteriale de oxigen. Donația a fost făcută de doi sponsori Doctor Swiss și Vital Air, la cererea Fundației World Vision România și a Direcției de Sănătate Publică Vaslui. „Gestul dumneavoastră va contribui în mod concret la îndeplinirea misiunii importante și dificile pe care o are personalul din asistența medicală comunitară în contextul epidemiologic actual, aceea de a asigura suport și asistență medicală, în principiu pentru segmentul de populație defavorizată. Mulțumim tuturor celor care ne sunt alături în gestionarea acestei provocări, care implică rezolvarea problemelor de sănătate publică create de extinderea pandemică a infecției COVID-19”, a declarat Pais Ofelia Mihaela, coordonator județean Asistență medicală comunitară din cadrul DSP Vaslui.

Asistenții medicali comunitari și mediatorii sanitari sunt în prima linie în comunitățile rurale. În plină pandemie, sunt expuși zilnic deoarece munca lor nu se limitează la un cabinet, ci înseamnă muncă de teren prin satele din toată comuna pentru a se asigura de sănătatea tuturor membrilor comunității. Aceștia fac kilometri întregi zilnic pentru consultații la domiciliu, se asigură că toți copiii iau tratamentul potrivit și previn îmbolnăvirea membrilor comunității prin sesiuni de informare despre sănătate și igienă.

“Lucrăm îndeaproape cu asistenții medicali comunitari pentru a ne asigura de bunăstarea copiilor din comunitate”

Fundația World Vision România oferă servicii integrate pentru 6000 de copii din 16 comunități rurale din județele Iași și Vaslui, cu scopul de a le oferi șansa la o educație de calitate. “Astfel, pe lângă școală și primărie, lucrăm îndeaproape și cu asistenții medicali comunitari și mediatorii sanitari pentru a ne asigura de bunăstarea copiilor din comunitate. Pe lângă asigurarea sănătății membrilor comunității, colaborarea cu asistenții medicali comunitari se extinde și prin implicarea lor în mod activ în Structurile Comunitare Consultative care identifică și monitorizează cazurile sociale, prin inițiative și proiecte scrise pentru copiii din comunitate. DSP Vaslui a sesizat nevoia de pulsoximetre și, mulțumită celor doi sponsori Doctor Swiss și Vital Air, am reușit să strângem necesarul de 100 de pulsoximetre pentru a fi distribuite către asistenții medicali comunitari și mediatorii sanitari din județul Vaslui”, au transmis reprezentanții Fundației World Vision România. Aceștia au fost alături de DSP Vaslui și anul trecut, în timpul pandemiei, sprijinind cu măști, mănuși și combinezoane.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ