Purtarea măștilor de protecție în public – „arma secretă” care a ajutat Japonia să țină coronavirusul sub control

Purtarea măștilor de protecție în public, inclusiv în spațiile deschise, ar putea fi „arma secretă” care a ajutat guvernul japonez să țină epidemia de COVID-19  sub control. Și asta pentru că, atunci când noul coronavirus a ajuns în Japonia, oamenii au făcut ceea ce erau demult obișnuiți să facă: să-și pună, automat, măștile de protecție, se arată într-un articol New York Times.

Acoperitul feței cu o mască chirurgicală, în special în timpul sezonului gripal, este un lucru cât se poate de obișnuit în această țară. Astfel, în timpul epidemiilor de gripă sezonieră, trenurile pline de navetiști cu fețele pe jumătate acoperite de măști chirurgicale reprezintă o imagine obișnuită în Japonia.

O explicație stă în cultul față de muncă pe care îl au japonezii: un angajat care suferă de o mică răceală, de rușine că ar fi nevoit să stea acasă și să nu meargă la muncă, preferă să-și pună o astfel de mască pe față și să se ducă, totuși, la birou.

https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/purtarea-mastilor-de-protectie-in-public-arma-secreta-care-a-ajutat-japonia-sa-tina-coronavirusul-sub-control-1319182
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ