spot_img
23.4 C
Vaslui
25-iun.-2024
spot_img

Radu Bobârnat, candidatul la Primăria Huși, primit cu încredere și cu simpatie de hușeni, în campania sa făcută la firul ierbii! (P)

- Advertisement -

RESPECT RECIPROC… Dincolo de festivalul de vorbe de laudă și de promisiuni, pe care îl generează inevitabil orice campanie electorală, cel mai bun lucru al acestei perioade este că aspiranții la demnitățile publice sunt obligați să meargă la întâlnirea directă și nemijlocită cu electoratul. Pe străzi, prin cartiere, pe la porțile celor de la care au nevoie de susținere, politicienii iau pulsul situației la firul ierbii. Cum sunt primiți însă de cetățeni, depinde de la candidat la candidat. Unii sunt întâmpinați cu reticență, altora li se întoarce spatele sau chiar sunt luați la rost. Sunt însă și candidați pe care comunitatea îi recunoaște ca fiind oameni serioși nu doar în campania electorală, ci în toată viața lor de zi cu zi, așa că întâlnirile cu ei sunt binevenite. Este cazul avocatului Radu Bobârnat, candidat la funcția de primar al municipiului Huși, pe care localnicii din cartierele orașului, luate acum la pas, stradă cu stradă, l-au primit cu multă deschidere, atât pe el, cât și echipa sa. Nici nu avea cum să fie altfel, întrucât Radu Bobârnat este, fără tăgadă, un om respectat în orașul în care, de 28 de ani, practică avocatura, o profesie grea, dar frumoasă. Mai mult decât atât, acestor ani de activitate profesională, li se adaugă și vreo 20 de ani de administrație publică, din postura de consilier local și, respectiv, un mandat de consilier județean. Practic, experiența sa sub toate aspectele – juridică, administrativă și chiar umană, prin însăși existența sa în acest oraș, în care rar se întâmplă ca el să nu cunoască măcar un membru din fiecare familie, îl fac pe Radu Bobârnat să fie un candidat credibil, bun cunoscător al realităților locale, pe care oamenii îl privesc într-un mod serios. Și la fel de serioase sunt și problemele pe care hușenii i le-au spus avocatului Bobârnat în aceste întâlniri la firul ierbii, tocmai pentru ca ele să fie bine ținute minte și după alegeri, în momentul în care se va trece efectiv la gospodărirea urbei dintre vii.

Este foarte interesantă perioada aceasta în care politicienii, mai mici sau mai mari, trebuie să dea piept cu electoratul. Pentru unii e o adevărată corvoadă, căci fie nu au ce le spune oamenilor, în afară de niște vorbe goale și pompoase, fie sunt conștienți că vor fi chestionați cu întrebări la care nu au habar să răspundă. În aceste condiții, este important să vezi că există și altfel de întâlniri între localnici și cineva care și-a asumat candidatura pentru a conduce orașul. Este vorba despre Radu Bobârnat, liberalul care candidează pentru funcția de primar al municipiului Huși. De la începutul campaniei a mers în diferite zone din oraș, în cartiere, unde s-a întâlnit cu oamenii. Și ceea ce a impresionat a fost atitudinea oamenilor care l-au primit pe el și echipa sa, cu deschidere, cu simpatie și chiar cu dorința de a-și împărtăși situații, nemulțumiri, probleme avute, fiecare, în zona în care locuiește. În fond, acesta nu este decât efectul respectului pe care avocatul Bobârnat și l-a câștigat în timp, prin comportarea sa civică, prin atitudinea constantă față de oamenii orașului, față de colegi, la locul de muncă și, foarte important, prin bunul simț care îl definește. Când oferi respect, primești respect, spune un concept vechi, care, iată, este dovedit și ilustrat într-un astfel de context public.

Iată, ce probleme i-au împărtășit hușenii avocatului Radu Bobârnat, când acesta a venit în zonele unde ei locuiesc

Asemenea întâlniri directe cu cetățenii sunt foarte eficiente, pentru politicienii care chiar vor să înțeleagă o comunitate și nevoile ei. Plimbatul pe străzi cu pliante în mână și cu îndemnul „votați-mă” nu este ceea ce trebuie, dacă un pretendent la Primărie nu stă de vorbă cu oamenii și nu se dovedește capabil să priceapă ce vor cetățenii și cam ce ar trebui făcut pentru ca un oraș să evolueze și să țină pasul cu timpul prezent. Radu Bobârnat s-a oprit la discuții cu fiecare în parte, ba unii au venit la el să vorbească. Cei mai muți s-au arătat descumpăniți de un aspect care, aparent, poate părea simplu, dar doar până cineva se lovește personal de el. Și anume, este vorba despre birocrația din Primăria Huși, despre circuitul absurd al hârtiilor de sus, jos și înapoi, dar și despre modul „urât” în care li s-ar vorbi, atunci când vin cu diverse cereri, petiții, sesizări. De asemenea, hușenii au găsit un bun prilej să îi ceară’ sfatul avocatului Bobârnat și asupra drepturilor de proprietate și a necazurilor întâmpinate în această chestiune, pentru care sunt necesare documente ce tot de Primăria Huși sunt legate. Excelent cunoscător al cadrului legal și al drepturilor oamenilor, avocatul Bobârnat a putut să le răspundă exact ce este de făcut în anumite situații și cum trebuie procedat pentru a-și dobândi drepturile. În definitiv, acesta este avantajul unui ales local care are o pregătire temeinică, pentru că a învățat școală serioasă, fiind, de asemenea, și 20 de ani implicat în mecanismul administrației publice. Practic, are răspunsuri valide, are încrederea să dea o soluție, dar și decența necesară pentru a susține doar lucruri relevante și realiste, în dialogul cu oamenii. O altă problemă foarte supărătoare, ridicată constant de localnicii cu care echipa PNL-ului a, condusă de Radu Bobârnat, a discutat este cea a apei potabile din oraș. La un preț exagerat de mare, alimentarea cu apă este frecvent întreruptă, pentru că, chipurile, se sparg întruna conductele, culmea, abia „modernizate” cu fonduri consistente. De asemenea, hușenii au reclamat și lipsa locurilor de muncă. Un oraș fără investiții și fără planuri de susținere a investitorilor, a agenților economici este, clar, un oraș fără perspective. Tinerii absolvenți, cel puțin, nu au nicio șansă într-un oraș în care grija pentru dezvoltarea economiei este lăsată la coadă, deși ar trebui să fie prima preocupare la vârful Primăriei Huși.

Echipa lui Radu Bobârnat, una cu mulți membri îndrăgiți și respectați de hușeni!

Radu Bobârnat, însoțit de echipa sa, va continua periplu prin toate zonele orașului. Hușul va fi luat la pas, mai ales că întâlnirile cu localnicii sunt de bun augur, interesante și se bazează pe respect reciproc. Nici nu s-ar fi putut altfel, de vreme ce, alături de avocatul care și-a asumat că poate conduce municipiul Huși, are consilieri îndrăgiți de hușeni. Cătălina Popa, consiliera din CL Huși, care a dovedit că femeile inteligente, harnice, serioase și hotărâte pot face oricând diferența, fie și în confruntări directe și dificile cu opozanții, este, fără tăgadă, punctul forte al echipei lui Radu Bobârnat. Medicul Mihaela Nacu, de asemenea, o femeie care, cu finețea și siguranța unui doctor, a arătat că atunci când trebuie să ia atitudine, are și curajul, dar și pregătirea necesară de a acționa pentru comunitate. Și lista poate continua cu la fel de multe exemple pozitive , căci liberalii au venit cu 24 de candidați la Consiliul Local. „Vom ajunge în toate zonele orașului, să vorbim cu oamenii! E o adevărată plăcere să vedem atâta implicare în viața comunității din partea cetățenilor. Se interesează, vor să afle lucruri, ridică probleme și știu foarte bine importanța votului lor. Asta mi s-a părut cel mai bun semn pentru viitorul orașului. Îmi place foarte mult această interacțiune cu oamenii. Hușenii sunt, fără îndoială, persoane cu mult bun-simț și cu omenie. Le mulțumesc mult pentru că iubesc Hușul și vor ca aici viața lor, a copiilor și nepoților lor să fie una sigură și frumoasă”, a spus avocatul Radu Bobârnat, candidat la Primăria municipiului Huși.

Material de propagandă electorală realizat de Vremea Nouă, la comanda PNL Vaslui. CMF: 21240015.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri