spot_imgspot_img
spot_img
1.8 C
Vaslui
09-dec.-2023

Raluca Turcan promite susţinere pentru români: Ajutorul pentru facturi la gaze și energie va fi de 6 ori mai mare

- Advertisement -

Ministrul Muncii a anunţat că jutorul de la stat care va fi acordat pentru ca românii cu venituri mici să-și poată plăti facturile la gaze și energie pe timpul sezonului rece va fi de 6 ori mai mare decât este în prezent.

Raluca Turcan promite susţinere pentru români. Plafonul care s-a stabilit, dar care e încă în discuţe este de 1.450 lei pentru o persoană singură și 810 lei pentru membru de familie.

„Întrucât pe tipuri de energie avem tipuri diferite de referință – și în același timp în funcție de nivelul de venit – compensarea se face invers proporțional, între 10% și 100%. Pentru un pensionar cu pensia minimă socială, de exemplu, dacă ajutorul de încălzire pe legislația în vigoare era de 100 de lei pe întregul sezon rece, pe Legea consumatorului vulnerabil pe tot anul – sezon rece plus extrasezon – sprijinul din partea statului va fi de peste 600 de lei, deci de șase ori mai mare. Cei cu veniturile cele mai mici beneficiază de compensarea cea mai mare.

Plafonul pe care noi l-am stabilit – încă în discuție – este de 1.450 lei pentru o persoană singură și 810 lei pentru membru de familie. Am avea în total aproximativ 500.000 de gospodării care vor fi sprijinite.

Va fi o iarnă dificilă și îmi pare foarte rău că românii nu au fost pregătiți din timp pentru această perioadă mai dificilă. Aceste creșteri de prețuri – și la alimente, și la facturi – puteau fi anticipate, de aceea noi am și pregătit acest proiect de lege. La energie am avut liberalizarea prețurilor, care trebuia făcută cu 2 ani în urmă”, a arătat ministrul.https://www.romaniatv.net/raluca-turcan-promite-sustinere-pentru-romani-ajutorul-pentru-facturi-la-gaze-si-energie-va-fi-de-6-ori-mai-mare_5775163.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.