Rămășițele foarte bine conservate a doi bărbați uciși în erupția vulcanică de la Pompeii, descoperite de arheologi

Arheologii au descoperit rămăşiţele pământeşti foarte bine conservate a doi bărbaţi morţi ca urmare a erupţiei vulcanice care a distrus oraşul antic Pompeii în anul 79 e.n., a anunţat sâmbătă Ministerul italian al Culturii, potrivit News.ro.

Resturile pământeşti au fost găsite în Civita Giuliana, la 700 de metri nord-vest de centrul vechiului Pompeii, într-o încăpere de subsol în zona unei vile unde au loc săpături, în această lună. Unul dintre bărbați ar fi avut între 30 şi 40 de ani și se pare că avea un înalt statut, deoarece prezenta sub gât urmele unei pelerine din lână, întărind ideea că erupția a avut loc în octombrie 79 d.Hr., mai degrabă decât în ​​august a acelui an, așa cum se credea anterior, scrie The New York Times.

Celălalt bărbat, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 23 de ani, era îmbrăcat într-o tunică şi avea mai multe vertebre strivite, ceea ce indică faptul că era sclav ce făcea munci grele. Dinţii şi oasele bărbaţilor s-au conservat, iar golul lăsat de ţesuturile moi a fost umplut cu ghips. Acesta a fost lăsat să se întărească, apoi trupurile astfel refăcute au fost escavate.
Citeşte întreaga ştire: Rămășițele foarte bine conservate a doi bărbați uciși în erupția vulcanică de la Pompeii, descoperite de arheologi
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ