20.7 C
Vaslui
05-iul.-2022

Raport sumbru în cazul unui cutremur în Capitală. Specialist: Vom vedea clădiri noi care pică la următorul seism

Scenariu înfricoșător pentru bucureșteni în cazul unui cutremur de peste 7 pe Richter. Potrivit unui document întocmit de Comitetul pentru Situații de Urgență al Municipiului București, s-ar înregistra peste 6.500 de morți și peste 16.000 de răniţi grav. Cel puțin o sută de clădiri s-ar prăbuși, însă numărul celor care nu ar mai putea fi locuite temporar ar depăși 20.000. Autoritățile au planuri și proiecte de lege, însă nicio măsură concretă care să fie aplicată imediat. „La următorul cutremur vom avea și surprize: vom vedea clădiri noi care pică și altele cu bulină care nu pică”, explică un specialist în structura clădirilor cu risc seismic.

În plus, riscului și indolenței autorităților se adaugă lipsa de educație a populației, suplinită printr-un proiect al pompierilor, care merg în școli să îi învețe pe cei mici cum să reacționeze în caz de cutremur. Mai grav e că, într-o situație limită, salvatorii sunt cei mai expuși riscului: o treime din spitalele din București și mai multe unități ISU funcționează în clădiri cu rezistență slabă sau chiar cu bulină roșie.

Aproximativ 23.000 de clădiri de locuit din București ar fi puternic avariate în cazul unui cutremur major, iar alte o mie s-ar prăbuși la pământ. În plus, 100 de blocuri cu opt etaje ar fi de asemenea distruse…https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/raport-sumbru-in-cazul-unui-cutremur-in-capitala-specialist-vom-vedea-cladiri-noi-care-pica-la-urmatorul-seism-1962855

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here