-8 C
Vaslui
09-feb.-2023

Răsturnare de situație în cazul minorei de 13 ani: „violul” a fost de comun acord, iar „răpitorul” este cercetat în liberate!

- Advertisement -
CUMPLIT… O minoră de 13 ani din județul Brăila a căzut victima TikTok-ului, unde a cunoscut un individ din județul Vaslui! Aceasta și-a petrecut câteva ore cu individul!

ATENȚIE, PĂRINȚI!… Minora de 13 ani, din satul Scorțaru Nou, județul Brăila, care și-a făcut un cont de TikTok, se pare că nu a convins polițiștii bârlădeni că faptele s-au petrecut așa cum le-a relatat! Primele cercetările făcute de polițiști ar fi scos la iveală faptul că „răpirea” și „violul” s-ar fi petrecut cu acordul fetei de 13 ani! Deși medicul legist la care a fost fata dusă pentru consult a spus că există vânătăi pe mâini și brațe, oamenii legii nu au dovezi certe că în acest caz este vorba despre un viol, ci mai curând despre un act de comun acord. Vasluianul de 22 ani a spus la audieri că minora ar fi mers cu el de bună voie! Din acest motiv, dar și a lipsei de dovezi concrete, individul acuzat inițial de viol a fost lăsat în libertate, cercetările urmând a scoate la iveală adevărul.

Vă reamintim că fata de 13 ani împreună cu o verișoară de 18 ani discutau pe TikTok cu un vasluian de 22 ani, din comuna Alexandru Vlahuță. Tânărul a venit la Brăila și a cunoscut-o pe fată. Cei doi ar fi plecat împreună, ar fi venit la Vaslui, iar după ore bune petrecute împreună, copila și-a sunat mama. Aceasta a povestit că ar fi fost răpită de individ, că acesta a dus-o într-o casă din Bălțăteni, unde locuia un prieten al său și unde a bătut-o și violat-o ore în șir. Poliția din Brăila, alertată de femeie, a reacționat prompt, cerând sprijinul colegilor din IPJ Vaslui. Varianta cu violul se clatină! Potrivit anchetatorilor bârlădeni, totul a plecat de la rețeaua de socializare TikTok, unde individul de 22 de ani, domiciliat în comuna Al. Vlahuță, a cunoscut-o pe tânăra de 18 ani din Scorțaru Nou, județul Brăila, dar și pe cea de 13 ani, verișoara celei mai mari. Cei doi amorezi au stabilit să se cunoască, iar vasluianul a venit la Scorțaru Nou, Brăila, unde a găsit-o pe verișoara de 13 ani a tinerei. Individul a pus ochii pe minoră și i-a propus să meargă cu el la un suc. Copila spune că a refuzat, iar atunci individul a luat-o cu forța, a băgat-o în mașină, condusă de un prieten al indivului, a adus-o la Bălțăteni, comuna Băcani, acolo unde locuia prietenul său, unde se spune că ar fi violat-o. Fata a fost salvată de autorități, ajungând pe 25 noiembrie la Brăila, la Direcția de Protecție a Copilului. Violatorul, în schimb, este cercetat în libertate, fiind întocmit dosar penal pe numele lui, pentru infracțiunea de sechestrare de persoană și viol.

Versiunea fetei nu prea corespunde cu faptele!

Versiunea minorei nu a reușit să convingă anchetatorii. Individul de 22 de ani, care vorbea pe TikTok cu ambele fete, cu cea de 18 ani, dar și cu verișoara tinerei, de 13 ani, a programat o întâlnire cu cea de 18 ani. Individul a venit însoțit de un tip din comuna Băcani, sat Bălțăteni, dar când a ajuns la Scorțaru Nou din județul Brăila, a găsit la locul de întâlnire, la un bar, doar pe minora de 13 ani, care voia și ea să-l cunoască pe „loverul” din Vaslui. De aici, versiunile celor doi, a fetei de 13 ani și a bărbatului de 22 de ani, se pare că nu mai coincid! Când a văzut minora, vasluianul i-a propus să meargă la el în sat, la Bălțătești, pentru a servi un suc, dar minora declară că nu a vrut și atunci ar fi fost luată pe sus de individ. Tânărul amorez susține însă că totul s-a petrecut cu acordul fetei, drept dovadă a reușit să convingă instanța. Acesta este cercetat acum în stare de libertate, deși inițial fusese reținut.

„La data de 23 noiembrie, la ora 17.37, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată prin apel la 112 despre producerea unei infracțiuni de viol, în comuna Băcani din județul Vaslui. În urma cercetărilor efectuate de polițiștii Secției 3 Rurală Bârlad, au stabilit că la data de 23 noiembrie, un prezumtiv autor, bărbat în vârstă de 22 de ani, ar fi abuzat sexual o minoră. Cercetările sunt continuate pentru a se stabili cu exactiate faptele comise”, a declarat Mădălina Popa, purtător de cuvânt IPJ Vaslui. Minora de 13 ani a fost preluată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, unde a fost găzduită, pentru a fi efectuate primele cercetări privind fapta. Medicii au confirmat violul, minora, asistată de psihologul DGASPC Vaslui, la depunerea plângerii, iar pe 25 noiembrie fata a fost transferată la DGASPC Brăila, fiind predată de către specialiștii bârlădeni celor din Brăila. Polițiștii vor continua cercetările pentru stabilirea adevărului. Individul care a avut relații cu fata de 13 ani va fi acuzat, cel mai probabil, de infracțiunea de act sexual cu un minor!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Anonim.
    O mizerie de anchetă, o mizerie de justiție!!! Este rușinos pentru sistemul de drept din această țară! Din păcate, numai în România este posibil orice! Numai aici victimile nu au niciun fel de drepturi, ci doar agresorii care, după nenorocirile pe care le produc, unii în mod premeditat,(cum este exemplul de față) cu nonșalanță, fiindcă știu că nu vor păți nimic, cât și suferințele ce le declanșează, în plan fizic, psihic, social, iși rânjesc colții către opinia publică care ascultă prostită „apărările” lor de toată jena, dar și chichițele avocățești și, lamentabil, ajung, într-un final, să-i găsească circumstanțe atenuante monstrului. Cum apără autoritățile(bine plătite!!!) îndrituite drepturile și libertățile fundamentale ale omului în această țară?! În această manieră deplorabilă, lipsită de orice fel de empatie, lipsită de un elementar profesionalism și fără a interpreta legea în litera și spiritul ei?! Lăsarea în libertate a acestor dezaxați ( șoferul, cel care a transportat-o pe victimă și i-a pus autorului locuința pentru ca acesta să-și facă mendrele cu o minoră de doar 13 ani, aflată într-un mare pericol și lipsită în totalitate de apărare, este complice) este o gravă eroare pentru justa aplicare a legii și apărarea ordinii de drept. Simpla prezență a celui de al doilea individ a asigurat superioritatea numerică făptuitorului, i-a creat victimei imaginea că nu are nicio șansă de scăpare. Violul are consecințe dezastroase asupra victimei, mai ales asupra unui minor, este un șoc traumatic cu consecințe groaznice în plan fizic, dar mai ales pshic. Este o crimă sexuală ce se întinde cu cortegiul său de suferințe iremediabile, pe tot restul vieții. Oare polițiștiii, procurorii, judecătorii, toți actorii implicați în această mascaradă procesuală tot așa ar fi procedat în situația în care copilul, sora lor minoră( de 13 ani!!!), ori o rudă apropiată, ar fi fost răpită, sechestrată, de doi indivizi, dusă pe sus la o sută de kilometri distanță și violată într-un loc necunoscut? Autorii pot invoca ce doresc în apărarea lor, însă trebuie analizat cu multă atenție contextul în care o minoră (fără consimțământul legal) așadar înșelată, a ajuns în această situație infernală pentru ea. Îmi repugnă și este scandalos cum interpretează oamenii legii o asemenea faptă extrem de gravă, împrejurările, reprezentarea, minoritatea evidentă a victimei care datorită vârstei fragede nu are capacitate de exercițiu și nu-și poate exprima consimțământul în legătură cu libertatea sa sexuală. La americani, cât și în alte state de drept, ambii indivizi ar fi fost condamnați la mulți, mulți ani de pușcărie. Cazul acesta trebuie intens mediatizat pentru a schimba modul defectuos în care au acționat până acum autoritățile, atât pentru o corectă aplicare a legii, pentru apărarea ordinii și siguranței publice cât și pentru descurajarea eventualilor violatori.
    Rușineeee! Rușineee! Rușineee!
    Tuturor celor din sistemul de forță al statului care, din necunoaștere, din interese meschine, poate din inconștiență, din obediență, ori comoditate, tratează cu ușurință condamnabilă asemenea situații ce produc opieniei publice doar dezgust și revoltă !!!!

  2. Cei care au scris articolul asta nu au inteles ceva esential, lipsa capacitatii minorului. Cum sa fie act consimtit actul sexual de un minor de 13 ani, deci lipsit de orice fel de capacitate, incapabil conform legii sa isi exprime consimtamantul. Cand publicati stiri faceti-o dupa ce consultati macar in treacat legea. Actul reprezinta viol, privare de libertate, violente si este in forma agravanta fiind vorba de o persoana incapabila. Descreieratul ala de 22 de ani trebuie sa infunde puscaria ani de zile.
    Daca ar fi fost un copil de 7 ani (la fel incapabil ca si cel de 13 ani) tot despre faptul ca ar fi fost consimtit ati fi scris??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.