26.2 C
Vaslui
04-iul.-2022

Război în Ucraina. Cât primeşte un soldat sirian pentru a lupta pentru Rusia. Ce sumă ar primi rudele în caz de deces

Un militar sirian primeşte aproximativ 6.500 de dolari (5.000 de lire sterline) pe lună pentru a lupta în prima linie pentru Rusia în războiul împotriva Ucrainei, scrie BBC. Moscova ar fi întocmit liste cu 40.000 de luptători din armata siriană şi din miliţiile aliate, gata să fie dislocaţi în Ucraina, a anunţat recent Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Un soldat sirian a declarat pentru BBC că s-a oferit voluntar să lupte pentru Rusia pentru banii oferiţi – contracte pentru 6.500 de dolari (5.000 de lire sterline) pe lună. Familia lui nu ar fi vrut ca el să plece, dar i s-a spus că rudele ar primi 48.000 de dolari (37.000 de lire sterline) dacă el ar fi ucis pe front.

Voluntarul sirian a mai spus că în situaţia lui mai sunt cel puţin 200 de persoane pe care el le cunoaşte. Rusia a anunţat în 11 martie că voluntarii, inclusiv cei din Siria, sunt bineveniţi să lupte în Ucraina alături de armata rusă care a invadat ţara vecină în 24 februarie, potrivit hotnews.ro.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, ofiţerii ruşi, în coordonare cu armata siriană şi miliţiile aliate, au deschis cel puţin 14 centre re recrutare în zonele deţinute de regimul de la Damasc.

„Până acum s-au înregistrat peste 40.000 de sirieni pentru a lupta alături de Rusia în Ucraina”, declara Rami Abdel Rahman, directorul OSDO, un ONG cu sediul în Marea Britanie, cu o reţea vastă de surse în Siria, o ţară aflată în război din 2011.

Citeste mai mult: adev.ro/r9jvax

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here