spot_imgspot_img
5.8 C
Vaslui
20-apr.-2024

Război la Mălușteni, unde primarii curați cum vrea ANI sunt o raritate, lângă o Opoziție mai tăioasă ca oriunde (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -
ACUZE … Mirel Balaban, consilier ALDE la Mălușteni, aduce grave acuzații edilului șef interimar, Gheorghe Bîțu: „banii comunei sunt aruncați pe lucrări supraevaluate și nu numai!”

RĂZBOI… În comuna Mălușteni, după rezultatele foarte strânse la alegeri, nu mai este liniște. În septembrie 2022, după ce s-au numărat voturile, doar două formațiuni politice au intrat în CL, PSD și ALDE, iar primarul a fost desemnat, la mustață, din partea social democraților. În CL, șase posturi revin PSD, cinci ALDE. Iată, așadar, o situație un pic mai specială și chiar dacă au trecut doi ani, încă patimile din campanie nu sunt uitate. Orice ar face PSD în comună, nimic nu este bun în viziunea celor de la Opoziție. Lucrurile au luat-o razna când ANI l-a demis pe primarul ales, o situație la indigo, care s-a petrecut și acum câțiva ani, când longevivul primar PSD, Liviu Postolache, la rându-i a fost demis de ANI pentru conflict de interese. Vă dați seama că în micuța comunitate aflată la marginea județului, lucrurile au luat-o și mai tare razna. Acuzațiile curg, reclamațiile la instituțiile statului de asemenea și nimeni nu mai știe cine de fapt conduce comuna. Opoziția zice că din umbră tot Postolache controlează totul, bazându-se pe faptul că după ce a fost îndepărtat din fruntea Primăriei, acesta a revenit în instituție pe post de consilier personal. Întâi al primarului interimar care a fost numit după ce acesta a fost dat jos de ANI, Gherghescu Aurel, a doua oară, în septembrie 2020, când interimarul își câștigă de drept mandatul în alegeri și ultima dată, când după a doua descălecare a celor de la ANI, Postolache devine iar consilier la noul primar interimar, Gheorghe Bîțu.

Pe e-mailul redacției, tinerii din ALDE au trimis o informare către ziarul nostru pentru a arăta „dezastrul” de la Mălușteni. “Vă rugăm, dacă puteți, să faceți o știre cu banii irosiți și furați de edilii primăriei Mălușteni. Este vorba despre o parcare pentru care s-au alocat 1,5 miliarde lei vechi (150 000 RON -n.r.), un gard de 1,45 miliarde lei vechi (145 000 RON – n.r.)!

Menționez că dispensarul din Mălușteni este în ruină și închis, multe drumuri sunt neasfaltate, iar noi aruncăm cu bani în parcări și garduri! Cu banii irosiți pe aceste obiective și probabil furați se puteau rezolva o parte din problemele comunității noastre. Mai grav dintr-atât nici că se poate!”. Aceștia, prin vocea lui Samuel Balaban, care studiază Zootehnia la Universitatea pentru Științele Vieții (USV) din Iași, au mai spus: „Dacă prostia ar durea, mulți s-ar tăvăli în chinuri la ședințele Consiliului Local Mălușteni. Tandemul (Bîțu, noul primar interimar – Codreanu, secretarul comunei) hotărăște: Să dea în grija și sub supravegherea consilierilor locali, toate compartimentele din primărie, tocmai pentru a fugi de responsabilitatea interimatului. Astfel, Compartimentul situații de urgență, coordonat de Leu Cosmin, cel de cultură, condus de Leu Otilia să fie sub îndrumarea CL, iar funcția de primar să nu fie vacantă (liberă). Vor să mai angajeze o persoană pentru colectarea taxelor de gunoi și apă menajeră”. La fel și seniorul Mirel Balaban înfierează noua putere a PSD-ului instalată la conducerea Primăriei: „Cum să dea în subordinea CL Mălușteni compartimentele din Primărie, voluntarii ISU și Biblioteca? Unde s-a mai pomenit așa o ilegalitate! De când este Consiliul Local executiv? Voi (cei din PSD – n.r.) realizați ce faceți?”

Opoziția atacă, primarul interimar nu comentează!

Am luat legătura telefonic cu Mirel Balaban, liderul consilierilor ALDE, pentru a detalia acuzațiile pe care tinerii săi din partid le-au formulat în scris pe e-mailul redacției: „Am cerut explicații celui care îndeplinește temporar funcția de primar, pentru că noi nu avem primar în comună, și acesta fiind suspendat de ANI! Și nu au vrut să ne dea nicio explicație privind intabulările sau sumele cheltuite pe niște construcții care nu se justifică în comună. Colegul meu consilier, Dumitru Macovei, care este în comisia de Buget-Finanțe, știe mult mai bine. El chiar a făcut solicitare la primarul interimar să ne dea contractele de la aceste lucrări și nouă, consilierilor din Opoziție, să vedem situațiile de lucrări, dar nu au vrut să le dea. Ne-au spus sec că nu suntem organe de control! În zadar am protestat că suntem consilieri locali și avem dreptul să știm și să vedem contractele, situațiile de lucrări, să avem cu ce informa publicul. Au trimis o adresă către noi, că nu ne dau nimic! Noi le-am răspuns printr-o solicitare și vom aștepta termenul legal de 10 zile. Dacă nu se conformează, facem plângere penală pentru abuz de funcție! Deja am contactat și un avocat. Ne ascund informații!”, a spus revoltat consilierul local al CL Mălușteni din partea ALDE, Mirel Balaban.

Primarul interimar, Gheorghe Bîțu, pune pe seama politicii toate aceste tensiuni și acuze din CL

Gheorghe Bîțu

Am sunat la Primăria Mălușteni, unde am luat legătura cu Gheorghe Bîțu, cel acuzat de consilierii locali ALDE de proasta gestiune a bugetului local. Răspunsul acestuia este unul scurt și tăios: „Eu nu știu la ce se referă cei care v-au contatat (n.r. consilierii locali ALDE)! Cred că trebuia să găsim firme care să ne facă lucrările la Primărie fără bani și așa, tot ar fi comentat! că așa sunt ei! Parcarea costă într-adevăr 150 000 de lei, dar nu este chiar așa, cum spun dumnealor! Dacă vreți, vin la redacție și vă explic! Eu știu cine a vorbit, consilierii din opoziție! Ei dau la ziar tot! Nu pot să mai vorbesc, găsiți sumele pe site-ul primăriei, sunt trecute prin Consiliul Local, le puteți lua de acolo! Ei spun că sumele alocate sunt mari, doar de dragul de a face polemică. S-au luptat mult să câștige alegerile acum doi ani și încă nu le-a trecut supărarea! Poate dacă câștigau ei Primăria, se făceau lucrările și cu mai mulți bani! Acesta este un joc politic și noi nu avem ce face. Poate să vină toți, DNA, procurori, să ne verifice, să vadă că nu avem bani pentru ce vor ei!”, ne-a spus Gheorghe Bîțu.

Mirel Balaban, liderul Opoziției din CL, vrea să dea în vileag afacerea cu cele 180 de ha de pajiste

Mirel Balaban

HOTĂRÂT… Consilierul Mirel Balaban a lansat încă o acuzație foarte gravă la adresa primarului interimar și a colegilor săi, consilierii locali PSD! Acesta spune că încă de pe timpul primarului Postolache, pajistea comunală, care însumează 180 de ha, nu a fost niciodată închiriată legal: «Eu suspectez acest lucru, pentru că Primăria Mălușteni nu a primit nicio chirie și nicio redevență în tot acest timp! Acum câteva zile ne-au chemat la o ședință de îndată și ne-au pus să fim de acord cu închirierea pajiștilor. Am întrebat „Dar timp de 10 ani cine a încasat subvențiile de la APIA?” Pentru că noi (n.r. consilierii ALDE) suspectăm că s-au făcut documente fictive și s-au încasat de la APIA subvenții de către niște acoliți, noi știm cine: unul este fiul secretarului Leu Răzvan, fostul primar Liviu Postolache, fostul viceprimar Aurel Gherghescu. Cam în jurul ăstora se învârt banii europeni, în jur de 18 miliarde de lei vechi (1.800.000 RON- n.r.). Aici este pușcărie curată! Am cerut să mi se dea Hotărârea de Consiliu Locală finală. După ce o primesc, merg la prefect și o contest, după care fac plângere penală! Pentru că mulți bani europeni bănuiesc că au ajuns în buzunarele unora, în loc să ajungă la crescătorii de animale! Primăria, legal, n-a primit niciun leu chirie sau redevență! De asta se ascund contractele de noi! Pentru că, de „după cortină”, Primăria este condusă tot de fostul primar Liviu Postolache! A fost numit consilier personal al primarului, adică al lui Aurel Gherghescu, din 2020, iar acum Gheorghe Bîțu l-a numit la rându-i în aceiași funcție. Acesta din urmă, Bîțu, l-a numit pe Postolache în comisia de atribuire a contractelor de închiriere a celor 180 de ha de pajiște. Ca să le atribuie cui vrea el! Pentru că în proiectul de hotărâre scria că pot fi închiriate loturi din pajiște oricui, inclusiv la cei cu viză de flotant! Ori la noi în comună, așa a fost până acum, aduceau oameni în comună cu vize de flotant și la vot, că așa au câștigat alegerile! Acum voia să îi treacă și la închirierea pajiștilor și eu m-am opus categoric! Doar locuitorii din comună au dreptul, nu și flotanții! Și s-au speriat și au acceptat să închirieze doar oamenii din Mălușteni! Eu, personal, voi merge până la capăt.Am cerut informațiile de la Primăria Mălușteni, după care mergem la Parchet cu plângere penală”, a precizat Mirel Balaban.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

 1. Măi nea Costică cel cuprins de frică.
  Șarlatani sunt prietenii tăi de la primărie.
  Ei sunt pungașii și lichelele comunei.
  Postolachi este turnătorul Moraru, așa spune CNSAS.
  Bîțu joacă banii primăriei cu prietenii și distruge o comună.
  Nu te-au convins postările de pe grup? Mai vizionează videoclipurile și străduiește-te să le și înțelegi.

  • Tânăr ce !? ALDE.Vai de tinerețea ta daca ai ajuns sluga lui Dan Material și alte lichele ipocrite.Da parcă aceasta sămânța de scandal,neam de traistă, Mirel Balaban, era PNL,acum încearcă să prostească lumea de pe listele ALDE, slugă PNL și PSD.Ca asta este ALDE, slugă Bai puțică,lupul își schimbă părul,dar năravurile niciodată,așa că lasă.te de aceste gargaragiu sămânța de scandal, Mirel Balaban. Nu vezi câtă scârbă produce oriunde i se găsește urma,i se vede numele..Și e firesc ,oamenii s.au deșteptat,nu mai pot fi păcăliți de sariatani parveniți că acest Balaban.

 2. Acesta sămânța de scandal, neam de traistă, Mirel Balaban, este in război cu toată comuna, pentru el și gașca lui dubioasă, toți care nu.l votează,sunt hoți, prosti, securiști etc Toți,de peste 30 ani tot candidează,și pierde,și asta pentru că lumea la perceput repede,sigur, la țară E mai ușor să realizezi repede cine și ce reprezintă fiecare.. Urât caracter de om ești tu MIREL BALABAN, urât și periculos de rău la mate..

 3. A ajuns și pe la Vremea Noua, da pe unde nu găsești numele acestui fariseu mărunt, Balaban.Sigur că și la Haga,ONU, Bruxelles, este cunoscut,pentru că aceast sămânță ra,neam de traistă,nu știe ce să mai facă că să ajungă primar, să pună mâna pe comună el și gașca lui de sarlatanii ai comunei, oameni de un caracter și moralitate mai mult decât îndoielnică,oameni de care sa te ferești,nu să faci echipă.. Mirele,nu.i mai face pe alții securiști,că tu prin tot ce faci ești mai rău ca toți securiștii din comuna,eu nu am văzut un om atât de avid de putere.Cand te vad te ocolesc, mă întorc din drum, nu de alta,dar chiar mi e greață când văd oameni ca tine,în starea sa reclame tot,să critice tot,să manipuleze tot,să înjure și să i jicnească pe toți cei care au înțeles repede ce și cine ești,și cu cine te înconjori,ce oamenii de joasă speță te susțin…,Tu și ei niciodată n.o să ajungeți la conducerea comunei.,ar fi i catastrofa.Mai bine ți.ai lua stupina și la Tulucești sa te oprești…Acolo nu te cunoaște lumea,și poate pe acolo ai și tu o șansă.. Poate !!!!

 4. De 30 ani încearcă acest adevărat șarlatan,Mirel Balaban,să ajungă primar.Si tot de atâtea ani,el și.o gașca dubioasă,nu știu ce mizerii să mai inventeze fata de cei care îndrăznesc să.i stea în drum,în cale..Și cu toate astea,și mult mai multe.el și gașca,nu reușesc să convingă, decât pe cei slabi de înger,din ce in ce mai puțini,să ajungă primar,și ce mult visează.Nici nu are cum,oamenii de la țară se cunosc foarte bine,stiu, văd, simt, că mare nenorocire s.ar abate asupra lor, asupra comunei, dacă el și gașca lui, foarte dubioasă,ar ajunge să conducă comuna și măcar o zi.. Așa om, așa oameni,de.o răutate rară,nu trebuie promovați,nu trebuie luați în seamă,și cum nu reușesc prin vot, încearcă prin alte metode, reclamații peste reclamatii, manipulări, jigniri ordinare,și diversiuni cât cuprinde,minciuni de ei scornite și aruncate în spațiul public, crezând doar ei, că sunt mari adevăruri..Feressca Dumnezeu cel sfânt, să ajungă acest sarlatan și gașca lui,la conducerea primăriei.
  Amin !

Comentariile sunt închise.