Rãzbunare cruntã la Bârlad: patru frati, din care trei minori, zdrobiti în casã cu bâtele de un clan de etnie rromã! (FOTO)

DE NECREZUT… Patru frati din Bârlad au fost zdrobiti în bãtaie în propria casã, de cãtre patru indivizi, din zona unde locuiesc victimele. Atât de grav a fost lovit cel mai mic dintre frati, în vârstã de 13 ani, încât a ajuns la spital cu testiculele zdrobite. De asemenea si ceilalti doi frati, în vârstã de 17 si 21 de ani, precum si sora lor de 15 ani, au ajuns si ei la spital cu rãni provocate în urma bãtãii. Agresorii au pãtruns în casã peste cei patru frati, care erau singuri, cu scopul de a se rãzbuna, întrucât în seara respectivã, de 13 august, fata de 15 ani si altã fatã, din grupul bãtãusilor, s-ar fi certat în parc. Rãzbunarea sângeroasã le-a adus autorilor douã dosare penale. Politistii chemati la fata locului au reusit repede sã-i identifice pe agresori. În prezent sunt audiati la politie toti cei care au fost autori si victime, urmând ca sã fie înaintate dosarele la Parchetul Bârlad, cu propuneri de luare a mãsurilor legale.

În noaptea respectivã, cei patru frati, Ecaterina, Alexandru, Dragos (minori) si David (21 ani) erau singuri acasã. Tatãl este plecat la muncã în strãinãtate, iar mama era la o rudã, cu treabã. Nimeni nu se astepta ca indivizii, destul de maturi, de 35 si 37 de ani, sã pãtrundã în locuinta celor patru frati, trei minori si un adult si sã-i batã cu bestialitate. Totul ar fi pornit, dupã cum ne-a relatat un unchi de-al celor patru frati, din cauzã cã Dragos (13 ani) si Ecaterina (15 ani) au mers în seara de 13 august într-un parc din zona unde locuiesc. Aici au avut un schimb de replici cu o minorã dintr-o familie de etnie rromã si se pare cã cele douã „domnisoare” s-au cam împuns si fizic nu numai verbal. Fratele mai mare, David, i-a apãrat pe cei doi frati minori si asta i-a supãrat rãu pe mai marii din familia fetei cu care se certase sora lor, Ecaterina. Spunem mai mari, deoarece unchiul copiilor bãtuti în casã a precizat cã acestia au între 35 si 37 de ani, deci cu mult mai mari decât minorii pe care au decis sã-i zdrobeascã cu bãtaia, drept rãzbunare cã le-a fost jignitã „odrasla”.

„Au intrat peste cei patru copii care erau singuri acasã, mama lor fiind plecatã la o rudã cu treabã. Au fortat usa, au intrat cu bâte, sãbii si cutite, erau patru bãrbati de 35 si 37 de ani, care locuiesc prin zonã. Au început sã-i batã pe copii, iar celui mic de 13 ani, pur si simplu i-au zdrobit testiculele. Pe toti i-au bãtut, inclusiv pe fata de 15 ani. Am fost anuntati si imediat am venit la fata locului, am sunat la 112 si am chemat politia. Toti cei 4 copii au ajuns la spitalul din Vaslui, rãniti. Acum suntem la politie la Bârlad, unde dãm declaratii”, ne-a precizat unchiul copiilor.

Bãtuti cu simt de rãspundere!

De la Spitalul de Urgentã Vaslui (SJU), medicul Lelia Croitoru, directorul medical al institutiei, ne-a precizat cã trei minori si un adult, frati între ei, au ajuns în noaptea de 13/14 august la UPU si au fost investigati, iar dimineatã au fost externati cu recomandãri si tratament, acasã la Bârlad. „Diagnosticul pentru minorul de 13 ani este << edem scrotal traumatic>>, pentru fata de 15 ani <<plãgi si escoriatii faciale, echimoze, policontuzii corporale prin agresiune>>, pentru cel de 17 ani <<plãgi tãiate multiple membre superioare bilaterale, echimoze la ambele brate>> si cel de 21 de ani << contuzii la membrul superior drept>>. Toti au plecat acasã dimineatã (ieri – n.r.) cu recomandãri”, a precizat medicul Lelia Croitoru.

Politistii au deschis douã dosare penale în care fac cercetãri!

„Au fost deschise douã dosare penale în care se fac cercetãri în prezent. În primul dosar, deschis în seara de 13/14 , când s-a fãcut plângere scrisã, se fac cercetãri pentru loviri si alte violente, iar în timpul cercetãrilor s-a mai fãcut o plângere scrisã pentru violare de domiciliu, loviri si alte violente si distrugere. În ambele dosare penale (care probabil vor fi contopite – n.r.), existã un cerc de suspecti. Se efectueazã cercetãri pentru stabilirea împrejurãrilor în care s-au produs faptele sesizate si tragerea la rãspundere penalã a tuturor celor vinovati”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ