spot_img
31.6 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

Razie de amploare a politistilor vasluieni: droguri si alcool la volan

- Advertisement -

TRASI PE DREAPTA… Zeci de conducãtori auto au fost testati pentru alcool sau droguri, în cadrul unei ample actiuni, desfãsuratã la sfârsit de sãptãmânã, de politistii rutieri vasluieni. Au fost aplicate 172 de sanctiuni contraventionale în valoare de peste 87.400 lei, au fost retinute 27 de permise de conducere si au fost întocmite trei dosare penale dupã ce s-a constatat cã soferii au condus nu doar sub influenta alcoolului, ci si a substantelor psihoactive. Cauzele care au condus la retinerea permiselor de conducere au fost: depãsirea limitei legale de vitezã – (20), depãsire neregulamentarã – (5) si conducere sub influenta alcoolului – (2). 

La data de 2 septembrie 2023, ora 21.38, politistii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe strada Unirii din orasul Negresti, au depistat în trafic si oprit, pentru verificãri, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un tânãr, în vârstã de 22 de ani, din orasul Negresti. Din cauza comportamentului manifestat si a modului de conducere, conducãtorul auto depistat a fost testat cu aparatul drugtest, fiind înregistrat rezultat pozitiv la cannabis. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii prezentei substantelor psihoactive în organism. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politistii Serviciului Rutier Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, în vederea stabilirii si probãrii activitãtii infractionale a tânãrului, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”.

La douã minute distantã, în acelasi loc, un sofer beat mangã

În timp ce colegii lor îl testau pe soferul în vârstã de 22 de ani, politistii rutieri au oprit în acelasi loc, pentru verificãri, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat, în vârstã de 27 de ani, din comuna Vulturesti, judetul Vaslui. Întrucât conducãtorul auto depistat emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Si în acest caz, cercetãrile sunt continuate de cãtre politistii Serviciului Rutier Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, în vederea stabilirii si probãrii activitãtii infractionale a bãrbatului, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”.

Masinã radiatã, trasã pe dreapta din cauza vitezei

Duminicã, 3 septembrie 2023, la ora 01.27, politistii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Politiei Municipiului Vaslui, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe strada Cãlugãreni din municipiul Vaslui, au depistat cu aparatul radar circulând cu viteza de 86 de km/h, pe un sector de drum unde limita maximã admisã este de 50 km/h, un autoturism înmatriculat în strãinãtate (Germania) condus de cãtre un bãrbat de 33 de ani, din comuna Bãcesti. În urma verificãrilor efectuate, politistii vasluieni au constatat faptul cã autoturismul figura radiat din circulatie, din luna august 2022, iar plãcutele cu numerele de înmatriculare figurau furate.Cercetãrile sunt continuate de cãtre politistii Biroului Rutier Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de „punerea în circulatie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Recomandãrile politistilor

Politistii vasluieni atrag atentia asupra importantei respectãrii regulilor de circulatie si, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenta bãuturilor alcoolice si a substantelor psihoactive: nu vã urcati la volan dacã ati consumat substante psihoactive si/sau bãuturi alcoolice!

Consumul de substante psihoactive si alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului, dereglând rãspunsul la stimulii optici si auditivi.

De asemenea, alcoolul si substantele psihoactive scad concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscãrilor. Legea nr. 213 din 2023 pentru modificarea Codului Penal a fost promulgatã de Presedintele României si publicatã în Monitorul Oficial. Modificarea legislativã adusã articolului 91 din Codul Penal prevede faptul cã: „(31) Nu se poate dispune suspendarea executãrii pedepsei sub supraveghere în cazul infractiunilor prevãzute la art. 192 alin. (2) si (3), dacã acestea au fost sãvârsite în conditiile art. 335 sau 336”. Astfel, conducãtorul auto aflat sub influenta bãuturilor alcoolice, a substantelor psihoactive ori fãrã a detine permis de conducere si care provoacã un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, va fi condamnat la închisoare cu executare, acest lucru eliminând posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executãrii pedepsei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Nu e zi sa nu de-a la tv și în presă de șoferi drogați,ieri au mai prins pe unul de 21 de ani din caracal tineretul asta umbla ZOMBI așa e moda Nu era înainte pe vremea lui ceașcă așa ceva facea-i pușcărie la greu,acum știu că nu pățesc nimic de asta conduc drogați.Sa le de-a cu executare că altfel nu le intra la BOSTAN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.