Razie în Piața Bârlad și la agenții economici! Amenzi de peste 19.100 lei! (FOTO, VIDEO)

ȘASE, POLIȚIA!… Peste 580 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au acționat în ultimele 72 de ore, la nivel județean, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în contextul pandemiei Covid-19. În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate peste 160 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, peste 190 de mijloace de transport persoane (dintre care 145 destinate transportului în comun de persoane) și au fost legitimate peste 1820 de persoane, în total fiind aplicate 238 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 19.100 de lei. Echipele de control au depistat 233 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020.

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, Inspectoratul de Politie Județean Vaslui, cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Vaslui, Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, Poliției Locale, Direcției de Sănătate Publică, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Au fost derulate la sfârșitul săptămânii, 37 de misiuni specifice și acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile, restaurantele și terasele, precum și mijloacele de transport în comun. În cadrul acțiunii au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare în mijloacele de transport în comun pe timpul stării de alertă. Polițiștii au împărțit și măști celor care nu aveau și totodată au prezentat acestora și măsurile de prevenire a răspândirii virusului care provoacă Covid 19.

„În acest context, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui reamintesc cetățenilor următoarele recomandări privind conduita socială responsabilă în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2. Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum și în mijloacele de transport în comun și să nu se expună la riscuri. Scopul forțelor de ordine care desfășoară activități de verificare nu este aplicarea de sancțiuni. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii. Suntem și vom fi prezenți, permanent la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei! Vă amintim de TEL-VERDE – 0800.800.165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ