REACȚIE… Spitalul Județean Vaslui a transmis un punct de vedere în cazul asistentei medicale Maria Prisecariu, moartă la datorie, după ce s-a prăbușit în sala de chirurgie. Unitatea medicală a precizat că nu i s-a efectuat autopsie deoarece familia a solicitat scutirea de necropsie. Spitalul județean nu a putut dezvălui cauza decesului, invocând Legea drepturilor pacientului, care stipulează că “toate informațiile privind starea pacientului, rezultatele investigațiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidențiale chiar și după decesul acestuia”.
De asemenea, Spitalul Județean de Urgență Vaslui a explicat că “după internarea în cadrul secției ATI, s-a solicitat transferul pacientei la un spital din Iași, dar din cauza faptului că aceasta era netransportabilă, a fost trimisă o echipă medicală de la Spitalul “Sf. Spiridon” Iași – precizăm că echipajul venit de la Iași era specializat pe astfel de cazuri, fiind dotat cu un aparat performant ECMO (oxigenarea cu membrană extracorporală). Asistenta medicală nu a solicitat șefei directe din tura respectivă din cadrul UPU plecarea la domiciliu -și-a exprimat dorința de a rămâne la serviciu până la terminarea tratamentului medical care i-a fost administrat pentru ameliorarea stării de sănătate și a programului de lucru. Nu s-a efectuat autopsia, deoarece familia a solicitat scutirea de necropsie. Dorim să asigurăm opinia publică că echipa medicală din cadrul unității noastre: UPU – SMURD, Boli Infecțioase și ATI, a fost temeinic implicată în rezolvarea acestei situații și a depus toate eforturile posibile pentru salvarea vieții colegei noastre, a doamnei Maria Prisecariu”, a transmis conducerea spitalului județean.
Asistenta medicală Maria Prisecariu a murit la datorie
Punctul de vedere a fost transmis în contextul în care, săptămâna trecută, câțiva colegi de-ai acesteia susțin că a fost victima „unui lanț de greșeli din partea sistemului”, mai exact că a fost plimbată între spitale, exact ca în filmul Moartea Domnului Lăzărescu. Asistenta a anunțat că se simte rău imediat ce a ajuns la serviciu, însă, spun unii colegi, i s-a spus că nu poate să meargă acasă pentru că nu are cine să o înlocuiască. Apoi, ar fi fost găsită căzută la Chirurgie. I s-a făcut o serie de analize, a reieșit, printre altele, că are gripă și au trimis-o la Infecțioase. Acolo starea i s-a degradat atât de tare încât colegii au trimis-o înapoi, la spitalul județean, direct la ATI. Cadrele medicale au solicitat un elicopter SMURD pentru a o transporta la Iași, însă, surpriză, i s-ar fi răspuns că „nu zboară noaptea”. „Nu a existat o putere de decizie să o trimită mai devreme la Iași. Când, în sfârșit, s-au hotărât, nu mai era transportabilă. Au chemat de la Iași MANTRA (n.r. autospecială SMURD) cu aparat de oxigenat și până să o urce în mijlocul de transport, a decedat. Dacă nici noi, care lucrăm în sistem nu mai suntem ajutați de colegii noștri, ce pretenții să mai avem atunci când vine un om de rând? Nu au considerat că starea ei este o urgență, pentru că, dacă lucrurile se mișcau mai repede de la început, poate avea o șansă”, a întrebat unul dintre colegii Mariei Prisecariu.
Mi se pare foarte suspecta atitudinea familiei si faptul ca nu au solicitat necropsia.
Nepasare totala,medicul de garda piseru care trebuia sa plece de mult din spital la pensie sa lase locul la unui tanar,nu se ridica de pe scaun sa vada un pacient care vine la urgenta .SUNT MULTE DE SPUS ,DAR OFF-URILEDIN SUFLETELE NOASTRE NU LE MAI POATE VINDECA NIMENI.
Cred ca medicul de garda , de la UPU, are de dat niste explicatii , familiei ! In conditii de alerta epidemiologica , de gripa , asistenta a fost tinuta la serviciu , desi acuza , ca nu se simte bine , nici sambata . .Daca statea in repaos si primea tratament corespunzator, la timp , alta ar fi fost evolutia bolii ! Biata femeie , a murit cu zile , condamnata de un sistem bolnav.
Bai creștinilor cum să ceară învoire dacă asistentei îi era rău..Doctorul care era de garda ce a făcut a dormit? O ancheta serioasă ar demonstra că se fac vinovate câteva cadre medicale din acea noapte.Doar familia dacă dorește, ar putea demonstra incompetenta unor doctori.Nu sunt în stare sa se salveze între ei ,mai ales de o răceală..
Deci oamenii mai contează în societatea asta? Adunați toți oamenii străzii și le faceți investigații medicale , dar personalul medical in special asistenți și infirmieri sunt uitați! Rușine!!!!
Oamenii străzii , nu mor de răceală, fara tratament , fara căldură!! Care este explicația, că noi, dam milioane și ne trezim morți☹️
Sa înțeleg că , in accepțiunea ta, voi asistenții sunteți mai…oameni decât oamenii străzii? In acest caz, sa dea Dumnezeu să ajungi că ei!