REPORTAJ. „Domnilor, ce vreți de la niște săraci care nu înțeleg?!”. Vaccinarea în comunele sucevene cu rată de 1,99%

Nici măcar oamenii care fac antigripalul nu au venit la vaccinul anti-COVID în Suceava. Primul județ în care epidemia s-a extins, în primăvara lui 2020, Suceava este ultimul în clasamentul vaccinării, cu o rată de imunizare de doar 16,29%. Iar zonele rurale sunt și mai afectate. Reporterii Libertatea au luat la pas cinci localități.

Eradicarea unor boli precum variola ar fi fost imposibilă în condițiile actualei dezinformări despre vaccinuri. Dr. Anthony Fauci: Doar Bulgaria ne întrece în clasamentul eșecului vaccinării, potrivit datelor la zi transmise de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. Nu avem nici măcar o treime dintre adulți vaccinați cu ambele doze. Cel mai rău o duce județul Suceava, unde până la 5 iulie s-a vaccinat doar 16,29% din populația eligibilă. Și nu poate fi vorba de lipsa memoriei. Căci la începutul pandemiei aici a fost suferința și a izbit necazul cel mai mare. Harta Sucevei e acoperită de mai multe zone roșii, unde nici măcar 5% din populația eligibilă nu este imunizată. Până-n ultima localitate, declarațiile nefericite ale politicienilor au fost repetate de localnici ca un laitmotiv al neîncrederii în pandemie și-n vaccin. Căci ce altceva „vreți de la niște săraci care nu înțeleg?!”, a punctat un bătrân din comuna suceveană Iaslovăț, prima oprire a reporterilor Libertatea.
Citeşte întreaga ştire: REPORTAJ. „Domnilor, ce vreți de la niște săraci care nu înțeleg?!”. Vaccinarea în comunele sucevene cu rată de 1,99%
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ