Reportaj în spitalul huiduit. Ce n-au văzut protestatarii dincolo de geamurile Secției ATI COVID de la SJU Bacău

În primul val, personalul medical din Anglia, din Italia, din Spania primea aplauze de la balcoane. Și la noi, galeriile de fotbal aprindeau torțe de mulțumire în fața spitalelor. Entuziasmul s-a epuizat, cu tot cu ecouri. În valul trei, în România se fluieră spitalele. Libertatea a fost, ca să vedem, cu toții, cum arată suferința și munca, în secția ATI căreia i s-a strigat „Asasinii!”. Înainte de a pleca la spital, doctorul Bianca Purcărin, 42 de ani, şi-a mai dat o dată prin părul lung şi negru cu parfum şi a înţeles ce nu era în regulă. „Nu simţeam mirosul. Vedeam cum iese, puf, puf, parfumul, dar nu mirosea deloc”. Cu o zi înainte se testase. Ieşise pozitiv la COVID, „eram atât de sigură că nu e posibil, încât am zis că trebuie să mă mai testez o dată. Când am realizat că n-am miros, am zis: asta e”, povesteşte medicul, care coordonează Secţia ATI COVID din cadrul Spitalului Judeţean Bacău.

„Eram speriaţi că-l luăm şi-l ducem acasă”

Apoi, după ce s-a negativat, în noiembrie, Bianca Purcărin a donat plasmă. „Aproape toţi medicii din spital am făcut boala, din fericire, forme uşoare. Acum un an, eram foarte speriaţi de virusul ăsta. Eram speriaţi că-l luăm şi-l ducem acasă, la copii, la părinţi. Şi da, l-am luat, dar nu l-am dus. Frica era mare. Acum suntem obişnuiţi”, adaugă medicul.
Citeşte întreaga ştire: Reportaj în spitalul huiduit. Ce n-au văzut protestatarii dincolo de geamurile Secției ATI COVID de la SJU Bacău
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ