spot_img
38.5 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

REPORTAJ VIDEO | Cum s-au descurcat elevii vasluieni la Evaluarea Națională: “Sunt în extaz, măcar un cinci să iau”

- Advertisement -

EXAMEN… Subiectele la matematică au fost de dificultate medie pentru majoritatea elevilor. Reporterii Vremea Nouă au mers la Școala “Constantin Parfene” din Vaslui și au surprins ușurarea de pe chipurile copiilor.  “Sunt în extaz. A fost ok, am scris cât am putut, măcar un cinci să iau”, ne-a declarat unul dintre elevii care au susținut Evaluarea Națională. Câteva probleme de la subiectul al treilea vor face diferența dintre nota 9 și nota 10.

Elevii de clasa a VIII-a au avut trei subiecte de rezolvat cu mai multe cerințe, iar din spusele lor, acestea au fost accesibile. La subiectul trei au mai întâmpinat dificultăți, dar unii dintre ei speră să obțină note mari. “Cred că subiectul trei o să facă diferența, în funcție de cât de corect sunt rezolvate exercițiile. Răsuflăm ușurate, ne simțim foarte bine că am scăpat și abia așteptăm să ne relaxăm, pentru că am stat și am învățat, nici nu prea am dormit, am fost stresate, iar astăzi o să ne odihnim după care o să ieșim pe afară. Am fost stresate pentru că este o etapă importantă pentru noi, care ne decide viitorul”, au transmis două eleve. Băieții, optimiști : “Sunt în extaz. A fost ok, am scris cât am putut, măcar un cinci să iau”, spune un elev. Un coleg de-al său, speră la mai mult: “Subiectele au fost ușoare, au fost unele și mai grele, dar majoritatea au fost ok. Unele puncte de la subiectul al treilea mi-au dat bătăi de cap, dar sper să fie în regulă. Sper să iau 8,50”, a transmis acesta. Elevii spun că dacă nu ar fi făcut pregătire, cu siguranță nu s-ar fi descurcat atât de bine.

Părinte: “Nu există copil care să nu fi făcut pregătire în particular”

Elevii au fost așteptați cu nerăbdare de părinți, de frați, surori, inclusiv bunici. Emoțiile au fost surprinse de către reporterii Vremea Nouă: “Sunt emoționată, dar nu am mai multe emoții decât copiii. Eu am încredere pentru că știu ce am crescut. Nu cred că există copil care să nu fi făcut pregătire în particular. Am făcut pregătire ca să se descurce bine. Aștept să iasă, să-mi spună ce a făcut”, a transmis mama unei eleve. Sora unei eleve a împărtășit cu noi ceea ce simte: “Fiind primul examen mai important din viața ei, neștiind cum să gestioneze emoțiile, îmi transmite și mie, dar am încredere în ea, pentru că am văzut cât de mult a lucrat în timpul anului. A făcut pregătire pentru că nu s-ar fi descurcat la examen. Există o problemă în ambele situații. Elevii nu își mai dau silința să lucreze suplimentar, nu au acel antrenament de a lucra singuri și au nevoie să fie împinși de la spate, iar părinții își doresc să-i vadă pregătiți. La școală nu mai sunt lucrurile așa cum ar trebui. Au avut de lucrat și la celelalte obiecte, dar acasă a lucrat la română și la matematică, fiind ultimul an. Își dorește să studieze la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui”, a transmis aceasta.

Planuri de vacanță

Elevii răsuflă ușurați că au scăpat de cele două probe și abia așteaptă să meargă la mare, să se relaxeze, să uite de stres și de emoții. Cei mai mulți dintre ei nu vor să facă nimic, doar să iasă cu prietenii, să se odihnească pentru că au învățat mult în ultima perioadă. Dacă majoritatea elevilor vor să meargă la mare, o elevă ne-a dezvăluit planurile ei de vacanță: “Am avut multe emoții, dar acum mă simt bine. Subiectele au fost mai grele decât la română. În vacanță vreau să desenez. Îmi place să pictez, am avut două picturi chiar și la Muzeul “Ștefan Cel Mare” din Vaslui”, a spus eleva.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Mda parcă „pregătirile în particular” erau interzise prin lege…?
    Ca și imbuzunarirea doctorului… ?

    Și apoi vă mai plângeți că aveți o țară de cîcat.
    Nu țara e de cîcat! Populația!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.