17.4 C
Vaslui
05-oct.-2022

Reteau de apa a Barladului cedeaza.. nervos!

- Advertisement -

GÃURI Bârladul este din ce în ce mai gãurit si mai plin de apã, din cauza deselor avarii apãrute în reteaua de apã. Zilnic sunt anuntate la dispeceratul Aquavas câte trei – patru avarii, în toate colturile din Bârlad, iar Aquavas – Sucursala Bârlad abia mai face fatã reparatiilor. O refacere totalã a retelei de apã îmbãtrânite si uzate nu se întrevede prea curând. Bârlãdenii cred cã aceasta trebuie sã fie prioritatea politicienilor si nu “gargara” din Parlament sau ciondãneala mediaticã de tot râsul din ultima perioadã.

«S-a spart o conductã de otel, diametrul de 400 mm, fiind nevoiti sã spargem trotuarul ca sã reparãm. Am înlocuit acolo, apoi am astupat, ca sã putem merge si la o altã avarie, pe strada Nicolae Bãlcescu, în spate la E-ON. Acum avem (ieri -.n.r.) o avarie mare pe strada Vasile Pârvan, la intersectia cu Fepa. S-a gãsit o conductã tot de diamentrul de 400 mm care era fisuratã si pierdea apã pe la ambele capete, ceva de îti vine sã tot zici de bine…. Suntem coplesiti de numãrul mare de avarii, avem câte trei – patru pe zi, pierderile noastre fiind de peste 150 000 de Roni pe lunã. Asteptãm finantare pentru refacerea retelei de apã a orasului, îmbãtrânite si uzate pânã la extrem, dar cu criza asta… asteptãm mult si bine”, a spus ieri, Vasile Ungureanu, directorul Aquavas Bârlad, destul de supãrat cã de Ziua României, oamenii Aquavas-ului din Bârlad reparau de zor avariile ivite.

“Sã caute finantare pentru retea, nu sã se certe toatã ziua”

Locatarii unui bloc din zona Vasile Pârvan, care ieri nu aveau apã din cauza reparatiilor la conducta spartã, erau foarte supãrati. “Politicienii ãstia ai nostri domnule, nimic nu fac decât sã se certe pe la televizor sau prin ziare. Noi i-am votat, ca sã aducã finantãri aici, în oras, sã repare retelele de apã, nu sã se plimbe ei prin alte tãri sau sã se certe ca chiorii prin ziare si la televizor. În loc sã facã ceva pentru noi, cã uite cum trãim si nu mai spun de facturile la apã care sunt extrem de mari, ei se vaitã cã este crizã si nu se dau bani la Bârlad. Dar ei, concret, cu ce au ajutat Bârladul ? Dacã aduc un ban îl dau la biserici, cã doar de acolo iau voturi, nu îl aduc pentru repararea retelei! Ar trebui primarul nostru sã punã ca prioritate zero reteaua de apã, asa cum este si centura de ocolire nu ?», a spus Nicolae Berheci, locatar la blocul care ieri a stat “pe uscat”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.