Mozaic
Rețetă de clătite făcute de chef Florin Dumitrescu. Trucuri și ponturi
Indiferent de sezon, indiferent de ocazie ori ziua din săptămână, o porţie de clătite delicioasă se potriveşte de minune. Hai să pregătim împreună ceva bun chiar astăzi. Astăzi avem o rețetă de clătite de la chef Florin Dumitrescu. Probabil vei spune ce are aşa special? Ei bine, e o reţetă fără zahăr.
În plus, prinde bine întotdeauna să învăţăm reţete, mai ales de la un bucătar aşa de renumit. Ştiai că… clătitele sunt atestate cam din secolul al IV-lea? Se pare că ele erau menţionate în lucrările poeţilor. Pe atunci se preparau din făină de grâu, lapte, miere şi ulei de măsline. În plus, erau servite ca mic dejun. Haideţi să vedem cum prepară această reţetă de clătite chef Florin Dumitrescu.
Reţeta ideală de clătite
Nu e foarte dificil şi nici diferit faţă de ce ştii. Totuşi, chef Dumitrescu ne dă şi nişte ponturi.
Ingrediente:
-
200 gr făină
-
1 ou
-
400-450 ml lapte