Revansa unei sefe de promotie de la Husi, care a pierdut anul trecut “cheia scolii” la doar 2 sutimi!

EXEMPLU… Sefa de promotie de la Scoala “Mihail Sadoveanu” din Husi poate fi consideratã un model de ambitie si sârguintã! Dupã ce, la sfârsitul clasei a VII-a, a ratat la doar douã sutimi, sã preia “cheia scolii” de la seful de promotie, s-a decis sã munceascã oricât de mult va fi nevoie, astfel ca la finele clasei a VIII-a ea fie devinã liderul generatiei sale! Este vorba despre eleva Ioana Cristina Solomon, din clasa a VIII-a A, cea care a terminat gimnaziul cu media 9,96. Si-ar fi dorit sã primeascã distinctia de sef de promotie în prezenta tuturor colegilor, dar, dacã s-a întâmplat asa, din cauza epidemiei, Ioana îsi savureazã izbânda alãturi de toti cei dragi, care sunt mândri de ea. Într-o zi, spune ea, va deveni un excelent medic pediatru, din dragoste pentru copii!

Ioana Cristina Solomon este sefa de promotie de la Scoala “Mihail Sadoveanu” din municipiul Husi. Ca sã fii lider într-o institutie de învãtãmânt de prestigiul acesteia, înseamnã foarte mult. Concurenta e mare, cãci sunt multi copii ambitiosi, care îsi doresc sã îi facã mândri pe cei dragi si pe profesorii lor. Ioana Solomon a reusit din plin acest lucru, cu atât mai mult cu cât ea chiar a urmãrit acest obiectiv, încã de anul trecut. Pentru cã a avut cu doar 2 sutimi mai putin decât alt coleg, nu a primit “cheia scolii”, la finele clasei a VII-a. A fost o înfrângere în sufletul ei de copil ambitios si muncitor. Atunci, povesteste Ioana, si-a pus în gând sã îsi mãsoare propriile forte si sã învete, pentru ca, la finele clasei a VIII-a, media sa sã fie cea mai mare. Si a reusit! Izbânda ei este dovada cã succesul poate fi, de cele mai multe ori, o chestiune de dorintã si determinare!

Recunostinta, dovada unui caracter frumos!

“Sunt foarte mândrã de acest rezultat. E o realizare mare pentru mine. Am muncit foarte mult. Dupã ce terminam temele de la scoalã, fãceam suplimentar. Nu m-a obligat nimeni, doar cã eu mi-am dorit aceastã reusitã. Am fost dezamãgitã când am ratat acea “cheie a succesului” în clasa a VII-a, la doar douã sutimi si mi-am spus cã trebuie sã muncesc mai mult”, povesteste Ioana, copilul care si-a fãcut familia atât de fericitã! “Ca orice mamã, sunt mândrã! E meritul ei. Singurã a învãtat, singurã a muncit. S-a întâmplat sã fie anul acesta, unul fãrã curs festiv, fãrã banchet, dar nu conteazã. Suntem bucurosi cã ea si-a împlinit un vis atât de frumos, de a fi sef de promotie la absolvirea gimnaziului, un moment unic în viatã”, a spus Monica Solomon, mama Ioanei Cristina Solomon. Ioana vrea sã dea admitere mai departe, la Colegiul National “Cuza Vodã” Husi, la profilul “Stiinte ale Naturii”, iar într-o zi sperã sã ajungã un bun medic pediatru. Are toate sansele sã îsi împlineascã si acest vis, fiind pasionatã de Matematicã si Chimie. Ioana a multumit pentru rezultatul ei atât dirigintelui prof. Gabriel Brânzã, director adjunct al Scolii „Mihail Sadoveanu”, tuturor profesorilor de la clasele V – VIII, care au fost excelenti mentori în tot acest parcurs, dar nu l-a uitat nici pe învãtãtorul ei, Aurel Tiplea, care, spune ea, meritã din plin toatã recunostinta sa.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ