24.3 C
Vaslui
01-iul.-2022

Rezultate de exceptie obtinute de elevii vasluieni la douã concursuri importante de matematicã

PREMII… Elevii vasluieni au obtinut rezultate exceptionale la douã competitii nationale de matematicã. În mod deosebit, s-au remarcat Naomi Dragoslav si Dragos Popescu, elevi ai Colegiului Economic „Anghel Ruginã”, care au reusit sã obtinã fiecare câte o medalie de argint la Concursul National de Matematicã Aplicatã Adolf Haimovici. La Concursul National Dimitrie Pompeiu Botosani, s-a remarcat Mihnea Pascaru de la Scoala Gimnazialã „Elena Cuza” Vaslui, care a reusit sã câstige Marele Premiu. Pregãtit de prof. Doru Balan, Mihnea este unul dintre elevii care au reusit sã obtinã, anul acesta, si o medalie de bronz la etapa nationalã a Olimpiadei de Matematicã.

Concursul National de Matematicã Aplicatã „Adolf Haimovici” s-a desfãsurat la Iasi, în perioada 20-22 mai. Judetul Vaslui a fost reprezentat de elevii Naomi Dragoslav si Dragos Popescu de la Colegiul Economic „Anghel Ruginã” Vaslui, si Emandache Dantes Georgiana Adina (prof. coord. Buzincu Daniela) si Avram Mina (prof. coord. Huiban Veronica) de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad. Naomi Dragoslav a reusit sã se claseze pe locul IV, iar Dragos, pe locul VI. Ambii elevi sunt pregãtiti de profesorul Radu Casandra. „Naomi si Dragos sunt doi elevi pasionati de matematicã, cu trasee diferite. Dragos, în clasa a IX-a, era mai timid, însã în clasa a X-a am vãzut cã prezintã un interes mai mare pentru matematicã si l-am îndemnat sã participe la concursuri. A prins curaj si, în anii ce au urmat, a prins si pasiune pentru aceastã disiciplinã, dovadã stã faptul cã în pregãtirile fãcute cu el pentru concurs a dat dovadã de o foarte mare pricepere si perspicacitate în rezolvarea problemelor de aplicatii practice ale matematicii în domeniile fizicã, mecanicã, electronicã. Face parte dintr-un grup mai mare de 10-12 elevi, care au fost candidati pentru a se califica mai departe la acest concurs. Dragos ne-a fãcut o surprizã plãcutã, s-a calificat si a reusit sã obtinã un loc bun. La Naomi am descoperit încã din clasa a IX-a valente matematice si anumite sclipiri pe care nu le-am mai întâlnit la alti elevi. Apoi am descoperit cã face parte dintr-o familie cu traditie în ceea ce priveste rezultatele scolare. Are o sorã si un frate care au învãtat foarte bine în liceu si au participat la olimpiade. A confirmat cã pãstreazã si ea gena familialã, iar noi ne asteptãm la rezultate mari si în urmãtorul an scolar”, a declarat prof. Radu Casandra.

Naomi si Dragos, medaliati cu argint la Concursul National de Matematicã Aplicatã Adolf Haimovici

Naomi Dragoslav considerã cã premiul obtinut nu este numai rezultatul muncii sale, ci al tuturor cadrelor didactice care au încurajat-o sã persevereze. „Aproape am terminat trei ani de liceu si nu regret alegerea fãcutã. Nu regret cã am ales sã învãt la Colegiul Economic „Anghel Ruginã”, întrucât aici am cãpãtat curaj sã încerc, aici profesorii m-au încurajat sã fac primii pasi si totodatã m-au îndrumat si m-au încurajat sã perseverez. Vreau sã-i multumesc mai ales domnului profesor Casandra Olimpiu Radu, care mi-a deschis un orizont nou al cunoasterii si m-a ajutat sã înteleg cã pot sã am rezultate la materia despre care credeam a fi imposibilã. Astfel, împinsã de la spate de profesori, de familie, si cu ajutorul Domnului, am reusit sã îmi îndeplinesc un vis, acela de a mã califica la etapa nationala a Concursului <Adolf Haimovici>”, a declarat Naomi Dragoslav. Dragos Popescu ne-a mãrturisit cã a început sã prindã drag de matematicã abia dupã ce a început sã lucreze intens pentru pentru a întelege problemele. „Nu m-am descurcat mereu bine la matematicã, acest lucru s-a schimbat cu începerea liceului când am realizat cât de slab sunt la aceastã materie, iar ca sã schimb acest lucru am început sã învãt singur, si am continuat sã învãt pânã cand orele pe care le petreceam ca sã înteleg anumite lucruri au devenit minute. În legãturã cu concursul de matematicã aplicatã, mã bucurã faptul cã am ajuns pânã în etapa finalã, unde am reusit sã obtin un punctaj destul de mare, avand în vedere ca este prima oarã când particip la un asemenea concurs national. A fost o experientã plãcutã pe care nu o mai pot repeta, deoarece am ajuns la finalul clasei a XII-a, dar îmi doresc sã continui pe un domeniu unde este necesarã matematica ca sã nu-mi pierd aptitudinile pe care am reusit sã le dezvolt pe parcursul celor patru ani de liceu”, a declarat Dragos Popescu.

Rezultatele elevilor vasluieni la Concursul National Dimitrie Pompeiu

Concursul National „Dimitrie Pompeiu” s-a desfãsurat la Botosani, pe 14 mai, si i-a vizat doar pe elevii de gimnaziu. Judetul Vaslui a fost reprezentat de opt elevi, iar toti s-au întors acasã cu premii. Iatã lista cu rezultatele obtinute de acestia:

Clasa a V-a :  Theodor Tãtaru – Mentiune, prof. Adrian Talasman

Maria Bârlãdeanu – Premiu special, prof. Adrian Talasman

Clasa a VI-a : Miruna Stefania Ivan – Mentiune , prof. Adeluta Baltag

Clasa a VII-a : Mihnea Pascaru – Marele Premiu , prof. Doru Balan

Bogdan Mandrea – Mentiune, prof. Doru Balan

Mihnea Sandu – Mentiune , prof. Gelu Flueras

Clasa a VIII-a: Delia Ioana Lipsa – Mentiune, prof. Cãtãlin Daniel Cãrãusu

Daria Teodora Cantur – Mentiune, prof. Daniela Bighiu

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here