spot_img
spot_img
20.1 C
Vaslui
22-iul.-2025

Rezultatele de la simularea Bac-ului. Liceele de 10

- Advertisement -

DEZASTRU Rezultatele obtinute de elevii vasluieni la simularea examenului de Bacalaureat nu sunt foarte îmbucurãtoare. Ca si în cazul simulãrii Evaluãrii nationale, matematica este disciplina care creeazã problemele cele mai mari elevilor. Astfel, doar 27,77% dintre elevii de clasa a XI si a XII care au sustinut aceastã probã au reusit sã ia o notã de trecere. Cel mai bun procentaj de promovabilitate a fost la disciplina istorie, 71,73%. Desi nici un elev nu a reusit sã obtinã media 10, la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” s-au luat 19 note de 10, la Liceul Teoretic “Emil Racovitã” din Vaslui 21 de elevi au luat 10, si la Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad 13 note de 10. Vasluienii au dat clasã la istorie si logicã, bârlãdenii la matematicã.

Elevii de clasa a XI-a au sustinut doar douã probe: la Limba românã procentul de promovabilitate a fost de 42,47%. La cea de-a douã probã, adicã disciplinele Istorie si Matematicã, media de promovabilitate a fost de 36,74%. Procentele de promovabilitate ale fiecãrei materii în parte relevã faptul cã matematica este în continuare materia care le dã cele mai multe bãtãi de cap elevilor din judetul nostru. Astfel, la clasa a XI-a, la matematicã doar 22,88% din elevi au reusit sã obtinã nota de care aveau nevoie, iar la istorie 57, 83%. Din numãrul total al elevilor participanti, 624 au obtinut medii peste 6 si 263 între 5 si 6. Dacã elevii de clasa a XI-a mai au la dispozitie mai bine de un an sã se punã pe învãtat, la cei de clasa a XII-a Bacalaureatul bate la usã. La Limba românã au luat note de trecere 53,28% dintre participanti. La proba a doua, cea obligatorie a profilului, adicã matematicã sau istorie, procentul de promovabilitate este de 48,25%. Doar 31,79% dintre participanti ar reusi sã treacã de proba la matematicã dacã astãzi s-ar sustine examenul. La istorie rezultatele sunt mult mai bune, 86,09% din elevii de clasa a XII-a au obtinut nota necesarã promovãrii. Cea de-a treia probã, la alegere, are cel mai mare procent de promovabilitate -55,13%. În total 1122 de elevi de clasa a XII-a au obtinut medii peste 6 si 176 au medii între 5 si 6. Notele obtinute de elevi la simularea examenelor nationale nu vor fi publicate în catalog, dar rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecãrei unitãti de învãtãmânt, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu pãrintii, precum si la nivelul consiliului profesoral. Pentru a promova examenul de Bacalaureat, elevii de clasa a XII-a trebuie sã sustinã probele de evaluare a competentelor si toate probele scrise. De asemenea, acestia trebuie sã obtin cel putin nota 5 la fiecare dintre acestea, iar media generalã sã fie cel putin media 6 la probele scrise.

Unde s-au obtinut cele mai multe note de 10?

La Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” s-au luat în total 19 de note de 10. La clasa a XI-a s-au obtinut 5 note de 10: la matematicã 3, la istorie doar douã. La clasa a XII-a elevii au luat 14 note de 10: la Anatomie si fiziologie umanã, probã la alegere, s-au luat trei astfel de note; la matematicã, probã obligatorie, trei note de 10; la Limba românã un singur elev a primit punctaj maxim; La Logicã, comunicare si argumentare, probã la alegere, s-a obtinut tot un singur 10 iar la istorie, disciplinã obligatorie, sase elevi au luat nota maximã. La “Emil Racovitã” elevii au strãlucit la logicã si istorie, toate notele de 10 s-au obtinut la aceste discipline. La Colegiul National ‘’Gheorghe Rosca Codreanu’’ din Bârlad cele 13 note de 10 au fost distribuite astfel: la clasa a XI-a, la Limba românã – o notã de 10 si la matematicã – douã note de 10. La clasa a XII-a elevii de la “Codreanu” au strãlucit la matematicã, disciplinã la care opt copii au obtinut note de 10, cu notã maximã fiind punctati si alti doi elevi la geografie si economie. (Andreea Atasiei)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.