România, reprezentatã la Bruxelles de huseanul Dr. Nelu Tãtaru

ASCENSIUNE… O premierã onorantã pentru municipiul Husi a avut loc ieri, 13 februarie! Un husean a reprezentat România la Bruxelles, în cadrul Consiliului EPSCO, consiliul care, la cel mai înalt nivel, reuneste ministrii Sãnãtãtii din toate tãrile membre UE. Este vorba despre Dr. Nelu Tãtaru, secretar de stat în Ministerul Sãnãtãtii, care a transmis în plen, în fata demnitarilor din toate tãrile Uniunii Europene, pozitia României cu privire la coronavirus, mãsurile si actiunile de pregãtire, în caz de o epidemie provocatã de aceastã boalã, deosebit de periculoasã. Reuniunea a fost de o importantã covârsitoare pentru întreaga Uniune Europeanã, în contextul îngrijorãrilor majore cu privire la coronavirus. Dr. Nelu Tãtaru l-a înlocuit pe ministrul Sãnãtãtii, rãmas în tarã sã rezolve alte probleme importante de la Minister . În imaginile difuzate pe platforma online a Consiliului Europei, chirurgul husean este vãzut purtând discutii cu ministrul Sãnãtãtii din Franta, doamna Agnes Buzyn, dar si cu ministrul Sãnãtãtii din Germania, Jens Spahn. Doctorul Tãtaru reuseste, asadar, sã fie primul demnitar din Husi care reuseste sã ajungã la un asemenea nivel, dovedind încã o datã cât de important este ca într-un Minister sã ajungã întotdeauna specialistul potrivit.

Coronavirusul i-a adunat ieri, 13 februarie, la Bruxelles, pe cei mai importanti decidenti din domeniul Sãnãtãtii, din toate tãrile membre ale Uniunii Europene. Provocãrile din ultima perioadã, în ceea ce priveste temutul virus din China, a fãcut ca acesti specialisti sã se reuneascã pentru a discuta în regim de urgentã solutiile de prevenire a rãspândirii acestei boli. Cele mai multe state au fost reprezentate de ministrii Sãnãtãtii. România l-a trimis la Bruxelles pe Dr. Nelu Tãtaru. Huseanul l-a înlocuit pe ministrul Victor Costache, rãmas în tarã pentru alte probleme importante de la Minister. Pentru municipiul Husi, contextul a fost unul care a adus mândrie localã, cãci e prima datã în ultimii 30 de ani, când un demnitar din “orasul dintre vii” reprezintã România la acest nivel, nu doar din postura de reprezentant al Ministerului Sãnãtãtii, dar si specialist, doctor în stiinte medicale.

Contextul care a prilejuit întrunirea extraordinarã a decidentilor din domeniul Sãnãtãtii, din toate tãrile membre UE!


În imaginile video prezentate de platforma online a Consiliului Europei, huseanul Nelu Tãtaru se vede discutând cu ministrul Sãnãtãtii din Franta, doamna Agnes Buzyn, cu ministrul Sãnãtãtii din Germania, Jens Spahn, dar si cu alti ministri, prezenti în cadrul întrunirii EPSCO. “În decembrie 2019, în orasul chinez Wuhan a apãrut un focar al unui nou coronavirus, care s-a rãspândit rapid în alte regiuni din China si din lume. În ianuarie 2020, au apãrut cazuri izolate în unele state membre ale UE. Prin urmare, la 28 ianuarie 2020, presedintia croatã a decis sã activeze mecanismul UE pentru un rãspuns la crize (IPCR) în modul „schimb de informatii” pentru a facilita dezvoltarea unei întelegeri comune a situatiei la nivelul statelor membre si al institutiilor, inclusiv cu privire la mãsurile luate. În aceeasi zi, Comisia a activat mecanismul de protectie civilã al UE, la cererea de asistentã din partea Frantei, pentru a organiza si coordona sprijinul acordat cetãtenilor UE, afectati de epidemia de coronavirus nou din China. La 7 februarie 2020, presedintia croatã a organizat o conferintã video informalã la nivel înalt, în cadrul cãreia statele membre au discutat mãsurile existente la nivelul UE si la nivel national în legãturã cu epidemia de coronavirus nou si s-au pregãtit pentru reuniunea extraordinarã a Consiliului (din data de 13 februarie 2020, n.r)”, au transmis oficialii Consiliului Europei.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ