spot_img
22.2 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

România va deveni la 1 ianuarie 2023 Ambasadă Punct de Contact NATO în Georgia şi în Iordania

- Advertisement -

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că România va prelua, de la 1 ianuarie 2023, două noi mandate de Ambasadă Punct de Contact NATO (Contact Point Embassy – CPE) în Georgia, respectiv în Iordania, pentru o perioadă de doi ani (2023-2024).

În Georgia, mandatul CPE va fi exercitat, în premieră, în comun cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Este pentru a treia oară când România deţine această calitate în Georgia, precedentele mandate CPE derulându-se în perioada 2013-2016.

Totodată, România va continua mandatul de Ambasadă Punct de Contact NATO la Helsinki, până la finalizarea procesului de aderare a Finlandei la NATO (încheierea ratificării de către toate statele aliate a Protocolului de Aderare al Finlandei la Alianţă). De asemenea, România va exercita, până la finele anului curent, atribuţiile de Ambasadă CPE în Kuwait.

Într-un context internaţional marcat de implicaţiile grave de securitate generate de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, atât pentru regiunea Mării Negre, cât şi pentru zona euroatlantică şi la nivel global, România continuă să-şi sporească contribuţia în cadrul NATO pe multiple dimensiuni, acţionând ca un factor de securitate şi stabilitate…https://www.digi24.ro/stiri/externe/romania-va-deveni-la-1-ianuarie-2023-ambasada-punct-de-contact-nato-in-georgia-si-in-iordania-2022679

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.