spot_img
38.5 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Românii, chemați la urne de Ziua Națională: vot în trei duminici la rând

- Advertisement -

DECIZIE… Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că s-a stabilit calendarul electoral care să respecte principiile discutate în cadrul consultărilor cu formațiunile politice reprezentate în Parlament. Astfel, primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc în data de 24 noiembrie, iar al doilea tur în data de 8 decembrie, urmând ca alegerile parlamentare să aibe loc în 1 decembrie, de Ziua Națională a României.

“Am stabilit ca alegerile prezidențiale vor fi organizare la 24 noiembrie, turul I și 8 decembrie, turul al II-lea, iar alegerile parlamentare la 1 decembrie Astfel putem adopta chiar azi Hotărârea de Guvern prin care validăm calendarul alegerilor și încheiem acest subiect”, a declarat Marcel Ciolacu. Coaliția de guvernare a finalizat joi discuțiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, cele dintâi urmând să aibă loc pe 24 noiembrie, respectiv pe 8 decembrie, iar alegerile pentru Legislativ pe 1 decembrie. “Astfel, ținând cont și de opiniile exprimate de celelalte formațiuni politice, reprezentanții Coaliției au fost în consens în ceea ce privește organizarea alegerilor prezidențiale, după cum urmează: primul tur în data de 24 noiembrie, al doilea tur în data de 8 decembrie. De asemenea, s-a ajuns la un numitor comun pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 1 decembrie”, a anunțat PNL. Ulterior, președintele PNL Nicolae Ciucă a reafirmat că fiecare dintre cele două partide, PNL și PSD, va avea candidat propriu pentru Cotroceni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Pesedistii si penelistii de azi nu au nici in clin nici in maneca cu romanii de aici si de aiurea,se gandesc si actioneaza cum vor ei si numai in interesul lor de gasca.SA IESIM MASIV LA VOT SA-I FACEM SA DISPARA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.