Rotary Bârlad a donat spitalului 24 de monitoare pentru supravegherea functiilor vitale (FOTO)

DONATIE IMPORTANTÃ… Clubul Rotary Bârlad a finalizat marti, 24 noiembrie, o actiune importantã, mai ales în actualul context de rãspândire a virusului. Ultima transã de 10 monitoare de functii vitale (dintr-un total de 24) a fost donatã spitalului bârlãdean. Bugetul de 42900 USD a fost construit pe baza unui Global Grant (GG 2016437) proiectat de o comisie formatã din membri rotarieni ai clubului din Bârlad si înregistrat la Rotary International în luna august.

Aceste dispozitive, destinate supravegherii permanente a functiilor vitale ale bolnavilor, au capacitatea de a urmãri si înregistra pulsul, tensiunea, temperatura, respiratia, saturatia de oxigen a sângelui, tipãri electrocardiograma (EKG, standard si precordial). Fiecare monitor este dotat si cu o imprimantã termicã, pentru portabilitatea si arhivarea parametrilor. Monitoarele au fost distribuite de cãtre conducerea spitalului sectiilor ATI, Infectioase, Pediatrie, Medicalã, Neurologie, Dermatologie, ORL, Chirurgie.

Contractul comercial dintre Rotary Bârlad si furnizorul echipamentelor prevede si instruirea utilizatorilor acestor aparate care va fi fãcutã de specialistii firmei furnizoare, cu scopul utilizãrii tuturor functiilor oferite de aceste dispozitive si cresterea calitãtii actului medical. “Participanti la acest grant, alãturi de Rotary Club Bârlad, în calitate de initiator si beneficiar, au fost cluburi rotariene din Canada, Statele Unite ale Americii, Ucraina si România (Bârlad, Focsani, Bucuresti). Clubul din Bârlad le multumeste tuturor acestora si evidentiazã aportul persoanelor fizice si juridice locale permanent sustinãtoare ale actiunilor sale, fãrã de care prezenta realizare nu ar fi fost posibilã.”, a precizat presedintele Club Rotary Bârlad 2020-2021, Cristina Ciutã.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ