Rromii din Murgeni, paranghelie în pandemie! Polițiștii le-au “spart” petrecerea!

UPS!… Rromii din Murgeni au pus-o de-o petrecere, în plină pandemie, la un restaurant din localitate. Petrecăreții s-au distrat la o aniversare, inițial pe teresă, dar apoi au intrat în restaurant. Invitații nu purtau măști de protecție, iar de distanțare fizică, nici nu a putut fi vorba. Mai mult, rromii s-au dat în spectacol și au făcut live pe rețelele de socializare lăudându-se cu paranghelia organizată. Astfel, s-au trezit cu musafiri nepoftiți. Polițiștii le-au spart petrecerea și i-au sancționat. Zece persoane de etnie rromă au fost amendate!

În cursul zilei de 14 aprilie, începând cu ora 17:00, polițiști din cadrul Poliției Orașului Murgeni au sistat derularea unui eveniment privat (aniversare zi de naștere), organizat într-un spațiu privat (interiorul unui local), din Murgeni, cu participarea unui număr de 10 persoane. „Ca urmare a celor constatate, polițiștii au descins la fața locului și au aplicat față de organizatorul evenimentului și față de participanții identificați că nu respectau măsurile individuale de protecție un număr de 10 sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Practic, cei 10 bărbați de etnie rromă, petreceau la ziua unuia dintre ei, inițial pe teresa unui restaurant din Murgeni, după care au intrat în interior, unde s-au pus pe petrecut și făcut live-uri. Polițiștii au putut astfel să vadă în direct, pe Facebook, cum este încălcată legea și au descins la restaurant imediat, luând măsurile care s-au impus.

Zeci de polițiști au efectuat controale și au dat sancțiuni

Peste 160 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au acționat în ultimele 24 de ore, la nivel județean, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în contextul pandemiei Covid-19. În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, Inspectoratul de Politie Județean Vaslui și Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Vaslui, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Au fost derulate 6 misiuni specifice și acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile, restaurantele și terasele, precum și mijloacele destinate transportului de persoane. În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate peste 190 de persoane, peste 100 de obiective/locații de interes și societăți comerciale, precum și peste 45 de mijloace de transport persoane. Totodată, polițiștii au depistat și 14 persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație, acestea fiind sancționate contravențional, cu amenzi în cuantum de 4.000 lei.
5 COMENTARII

 1. Cîcat !

  Lăsați să crăpe prin infectare, prin ce vor ei, și REFUZAȚI LA SPITAL!

  Ce atâta lege că asistență medicală garantată… câcat! ce tăt atâta drepturi…. da obligații NU?

  Trimiși acasă de la spital. Ilegal? Cum mie mi se refuză circulația,, împotriva oricăror norme de liberate etc., așa să li se refuze și nenorocicătăniilor asistența medicală. PUNCT.

 2. motive de distractie se gasesc.nu am auzit de masca cu paiiiii.. si apoi bauturile alcolice se servesc cu paiul?
  daca nu ti misti miinile si fundul la un sprit .. inseamna ca nu a fost sprit… valabil si la rromi si la romani..
  Dar!!!!! rromul tot tigan ramane … in fata .. romanilor chia de acestia din urma sint… de ultima speta .

 3. Vai nu se poate!!! Abuzzz. Au spart petrecerea. Se relaxau și oamenii după câteva zile de muncă grea și s-au trezit polițiștii să facă acest abuz. Abuzzzz……

LĂSAȚI UN MESAJ