23.7 C
Vaslui
27-iun.-2022

Rusia a rămas fără sprijinul Chinei şi Indiei în Consiliul de Securitate al ONU. Ce iniţiativă „perversă” a vrut să supună votului

Rusia şi-a retras cu o zi înainte de supunerea la votul Consiliului de Securitate al ONU o iniţiativă considerată „perversă” şi „un joc cinic”.

Rusia a anunţat joi că renunţă iniţiativa care urma să fie supusă vineri unui vot în Consiliul de Securitate al ONU. Este vorba despre o rezoluţie legată de războiul din Ucraina.

Renunţarea la vot ar fi cauzată de lipsa sprijinului din partea celor mai apropiaţi aliaţi ai săi, potrivit unor surse diplomatice, relatează Agerpres.

„Au făcut apel la iniţierea în comun” a textului lor, despre care au afirmat că se concentrează pe probleme umanitare, „dar nu au primit niciun semnal pozitiv”, a declarat un ambasador sub acoperirea anonimatului, potrivit AFP.   Diplomatul a lăsat să se înţeleagă faptul că Rusia a rămas fără sprijinul Chinei şi Indiei, ţări care nu ar susţinea această iniţiativă.

„Am decis să nu cerem supunerea la vot” a acestei rezoluţii vineri, a declarat în Consiliul de Securitate ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia.

Citeste mai mult: adev.ro/r8xe5u

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here