Rusia nu va cere ridicarea sancțiunilor impuse de Occident. „Este clar că nu vom renunţa la Crimeea”

Atât timp cât Crimeea este parte a Rusiei, Moscova nu va cere ridicarea sancțiunilor impuse de Occident, a afirmat luni ministrul adjunct rus de externe Aleksandr Pankin. „Este clar că nu vom renunţa la Crimeea”, a spus acesta, subliniind că scopul sancțiunilor „nelegitime” este acela de a slăbi unitatea poporului rus și de a crea o „atmosferă toxică”.

„Să fim realişti: regimul de sancţiuni va rămâne pentru totdeauna. Este clar că nu vom renunţa la Crimeea. Iar, dacă Crimeea este a Rusiei, atunci sancţiunile rămân cu siguranţă pentru totdeauna’, a spus responsabilul diplomatic rus, în cadrul unor audieri în Duma de Stat (camera inferioară), potrivit Agerpres.

Invitat să se exprime asupra „minimizării influenţei sancţiunilor asupra domeniilor politic şi economic ale Federaţiei Ruse”, Pankin a firmat că în opinia sa, scopul sancţiunilor este „să slăbească unitatea poporului rus” şi „să marginalizeze ţara pe arena internaţională”. Aceste restricţii sunt „nelegitime”, creează o „atmosferă toxică” şi au fost introduse „din motive discutabile”, a spus Pankin.

Referitor la posibilitatea unor noi sancţiuni împotriva Rusiei, Aleksandr Pankin a indicat că sectorul economic şi financiar au „lansat deja lucrări serioase pentru transferul plăţilor în monede naţionale şi introducerea unor sisteme de plată” alternative în cazul în care va fi necesar. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/rusia-nu-va-cere-ridicarea-sanctiunilor-impuse-de-occident-este-clar-ca-nu-vom-renunta-la-crimeea-1555003
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ