S-a decis care este ultima zi când mai pot fi contestate amenzile din starea de urgenţă

2 iunie este ultima zi în care pot fi contestate amenzile date pentru nerespectarea restricțiilor impuse în perioada de urgență. Deși au fost declarate neconstituționale, acestea pot fi anulate doar dacă sunt contestate în instanță.

Amenzile date în perioada de urgență mai pot fi contestate doar până în data de 2 iunie. 300.000 de români au primit amenzi în valoare de 130 de milioane euro.

În baza deciziei CCR, instanţa de judecată va anula procesele-verbale de contravenţie. Cei care au plătit deja amenzile își vor putea recupera banii de la stat, cu aceeaşi condiţie: să formuleze plângere contravenţională la judecătorie. CCR a arătat, în motivarea deciziei prin care amenzile din perioada stării de urgență au fost declarate neconstituționale, că legea nu întrunește „exigenţele de claritate, precizie şi previzibilitate”, iar stabilirea contravențiilor este lăsată, în mod arbitrar, la aprecierea agentului constatator.

Adrian Jianu şi Radu Preda, doi dintre românii amendaţi în perioada stării de urgenţă, au contestat amenzile primite. Cei doi au fost sancționați după ce au împărţit lumina sfântă în noaptea de Înviere și au de plătit 19.000 de lei….https://www.romaniatv.net/s-a-decis-care-este-ultima-zi-cand-mai-pot-fi-contestate-amenzile-din-starea-de-urgenta_523900.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ