spot_imgspot_img
spot_img
-0.6 C
Vaslui
11-dec.-2023

S-au asociat pentru a se putea lupta cu banca

- Advertisement -

NERVI Peste 50 de huseni vor sã dea în judecatã sucursala localã a “Volksbank”, dupã ce aceasta s-a încãpãtânat sã mentinã în vigoare comisionul de risc, “botezat”, mai nou, comision de admnistrare. Încurajati de prevederile OUG 50/2010, privind contractele de credit pentru consumatori, oamenii le-au cerut “bancherilor” sã nu le mai retinã o multime de bani, în mod ilegal, însã acestia au refuzat, în primã fazã. Clientii însã, nu au stat pe gânduri si au trimis reclamatii la OPC, dar au consultat si câtiva avocati pentru a deschide actiune în instantã.

NEMULTUMIRE “Conform Ordonantei de Urgentã a Guvernului 50 din 2010, privind contractele de credit pentru consumatori, comisionale de risc ar trebui înlãturate. Ne-am adresat bãncii Volksbank, iar aceasta nu a vrut sã ia în consideratie solicitarea noastrã. Sunt, probabil, sute de oameni în aceastã situatie, iar banii adunati în acest mod ilegal de cãtre bancã sunt foarte multi. Ei spun acum cã ar fi vorba de un comision de administrare, dar, practic, vorbim despre acelasi comision de risc, redenumit”, s-au plâns clientii.

Mai întâi la reconciliere directã, dupã care în instantã!

PROCEDURÃ “Nemultumitii s-au adresat si Oficiului pentru Protectia Consumatorului, care le-a dat dreptate. Le-au fost trimise si scrisori în acest sens. Asta va fi un avantaj în instantã, deoarece le sustine punctul de vedere al celor pãgubiti. Deocamdatã sunt 25, 30 de persoane gata sã îsi cearã drepturile legale, dar sunt semnale cã vor mai fi, dupã care vom merge la o conciliere directã cu Volksbank. În cazul în care va esua discutia, se va începe actiunea în instantã”, au precizat avocatii celor nemultumiti.

Banca le ia înapoi pânã 300% valoarea creditului!

JECMÃNITI “Ca sã întelegeti ce pagubã au clientii de suportat, gânditi-vã cã sunt contracte de credit cu sume de la câteva mii de euro, la câteva zeci de mii de euro. În context în care se mentine actualul sistem ilegal al comisioanelor si dobânzilor, noi trebuie sã dãm înapoi cam 200 sau 300%, valoarea creditului initial. Sperãm ca banca sã fie totusi, pânã la urmã, deschisã dialogului si sã revinã la cadrul legal, fãrã sã mai fim obligati sã mergem la Judecãtorie”, sperã husenii, clienti ai Volksbank.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.