14.8 C
Vaslui
26-sept.-2021

Sălile de fitness din Iași, luate cu asalt! Clienții vor fi nevoiți să dea probe de urină. Patron: „O persoană obișnuită riscă să facă pușcărie”

Modificarea unei legi privind traficul de substanțe dopante le dă bătăi de cap patronilor de săli de fitness din Iași. Aceștia consideră că noua lege, de fapt, suprataxează agenții economici. Mai mult, clienții obișnuiți pot fi controlați de Agenția Națională Anti-Doping dacă folosesc substanțe interzise

O lege promulgată pe data de 23 iunie 2021 a provocat nemulțumirea oamenilor de afaceri care dețin săli de fitness în Iași. Nu mai puțin de 30 de afaceri locale sunt afectate de modificarea adusă Legii nr. 104/2008, privind prevenirea și combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante cu grad mare de risc. În acest context, Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) poate verifica sălile de sport, dar și clienții suspectați de consumul substanțelor interzise.

„Personalul împuternicit din cadrul Agenției Naționale Anti-Doping are dreptul să verifice dacă activitatea în sălile de culturism și/sau de fitness se desfășoară potrivit reglementărilor prezentei legi și, în vederea exercitării atribuțiilor de control, are acces în toate spațiile și încăperile anexe ale sălii de culturism și fitness, precum și la toate documentele necesare în vederea exercitării controlului. Agenția Națională Anti-Doping are dreptul să efectueze teste doping în rândul practicanților de culturism și/sau de fitness, cu scopul stabilirii gradului de utilizare a substanțelor dopante în sportul recreativ. Testarea doping se efectuează numai cu acordul scris al practicantului de culturism sau de fitness și cu respectarea principiului confidențialității datelor acestuia”, se arată în lege.

Patronul Weider Gym consideră că este un abuz

Radu Preduchin, patronul Weider Gym, susține că această lege va avea ca efect doar creșterea veniturilor în cadrul ANAD și că nu respectă dreptul la muncă. …https://www.bzi.ro/salile-de-fitness-din-iasi-luate-cu-asalt-clientii-vor-fi-nevoiti-sa-dea-probe-de-urina-patron-o-persoana-obisnuita-risca-sa-faca-puscarie-4237617?utm_source=website&utm_medium=deschideri

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here