11.4 C
Vaslui
26-mart.-2023

Salvamont, intervenţie în toiul nopţii pe cel mai greu traseu din Ceahlău. Greşeala unor turişti

- Advertisement -

Salvamontiştii au avut, la finalul săptămânii trecute (20-26 iunie 2022), două misiuni de salvare a unor turişti, una dintre ele fiind într-o zonă foarte periculoasă, pe un traseu foarte dificil.

Masivul Ceahlău a fost unul dintre obiectivele care au atras foarte mulţi turişti la finalul săptămânii trecute, traseele care duc spre cabana Dochia fiind pline de pasionaţii drumeţiilor. Nu toate ascensiunile s-au terminat cu bine, salvamontiştii având de rezolvat două cazuri. Ambele au avut loc după lăsarea întunericului.

În noaptea de 25/26 iunie, aproape de miezul nopţii, au fost solicitaţi să intervină pe cel mai greu traseu din Ceahlău, Cabana Dochia – Cascada Duruitoarea, într-o situaţie dificilă fiind membrii unei familii din Iaşi (tata, mama şi doi copii minori). Au început să coboare târziu de pe munte, iar întunericul le-a făcut imposibilă înaintarea printre stânci.

„Salvamont Neamţ intervine la această oră în zona de vest a masivului Ceahlău, pentru găsirea şi evacuarea a patru turişti dintre care doi copii minori. După primele informaţii, grupul din Iaşi a coborât din zona superioară spre Cascada Duruitoarea, a înaintat greu şi a fost surprins (fără surse de lumină) de căderea întunericului într-o zonă stâncoasă şi dificilă“, a transmis Salvamont la ora 23.20.

Citeste mai mult: adev.ro/re4r7j

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.