1.6 C
Vaslui
01-dec.-2022

Salvat din mijlocul viiturii cu elicopterul. Situaţia este dramatică în mai multe zone ale ţării. Oamenii au luptat toată noaptea cu apele

- Advertisement -

Un bărbat din Vrancea a fost prins de viitură în mijlocul râului Putna în timp ce încerca să treacă de pe un mal pe celălalt cu o basculantă. S-a refugiat pe o bucată de pământ şi a sunat după ajutoare. Din cauza curenţilor din apă, pompierii nu au putut interveni cu barca aşa că bărbatul a fost salvat cu un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Şoferul basculantei încerca să treacă rîul Putna prin vad, cînd a fost prins în mijlocul rîului de o viitură. Pompierii au fost imediat alertaţi şi au încercat să ajungă la el cu o barcă pneumatică. Din cauza curenţilor, operaţiunea a eşuat, aşa că au solicitat un elicopter.

Patru ore a durat operaiunea de salvare, dar şoferul a scăpat cu bine şi nu a avut nevoie de spitalizare. Camionul va fi scos din mijlocul apei abia după ce nivelul şi debitul râului Putna vor scădea considerabil.

Este stare de alertă în mai multe comune din judeţul Vrancea. Mii de oameni riscă să fie izolaţi de restul lumii, din cauza debitelor care au depăşit cota de inundaţii. În mai multe judeţe, oamenii au luptat cu apele toată noaptea. Casele şi curţile le-au fost inundate iar în faţa naturii şi pompierii s-au dovedit a fi neputincioşi. Greul încă nu a trecut. Atât codul portocaliu, cât şi cel galben de ploi au fost prelungite până în această dimineaţă la ora 10.

Zeci de case din Brăila au fost inundate în urma ploii torenţiale. Canalizările nu au făcut faţă debitului mare de apă şi au refulat. Oamenii s-au trezit cu apa în curţi şi chiar în case şi nu au reuşit să salveze mai nimic.

Pompierii nu au putut scoate apa din curţi şi din case pentru că nu au avut unde să o evacueze.

Ploaia puternică a produs pagube şi în Botoşani. Apele au blocat circulaţia în câteva intersecţii, însă au intrat şi într-o locuinţă. De asemenea, mai mult maşini care au rămas blocate.

Localnicii din comuna băcăuană Căiuţi au rămas izolaţi în case din cauza pârâului care a ieşit din matcă. Meteorologii spun că în perioada următoare în jumătatea de este a ţării va continua să plouă.

www.antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.