-0.4 C
Vaslui
27-ian.-2023

Sancțiuni de toată jena pentru amazoanele de la Școala de Muzică din Bârlad, care s-au păruit! (VIDEO)

- Advertisement -

SĂ TE TOT BAȚI… Comisia pentru prevenirea și eliminarea violenței, a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar și promovarea interculturalității din Școala Gimnazială de Artă „N.N. Tonitza” Bârlad a stabilit sancțiunile pentru elevele care s-au bătut pe 9 aprilie în curtea școlii. Comisia, care are denumirea mai lungă decât sancțiunile date, a stabilit scăderea notelor la purtare ale elevelor care s-au păruit și a celei care a filmat, la 7,8 și 9, în funcție de gravitatea faptei. Mai mult, comisia a dat dovadă de clemență și, dacă “amazoanele” nu se vor mai altoi prin școală și vor avea un comportament exemplar, așa cum trebuiau să-l aibă și până acum, notele la purtare vor putea fi corectate… înapoi spre 10! Vă reaminitim că două eleve ale Școlii de muzică din Bârlad s-au luat la bătaie într-o pauză, chiar în curtea instituției! Colegii, în loc să le despartă pe cele două “amazoane”, s-au repezit să filmeze și apoi să distribuie imaginile. Fetele nu erau la prima încăierare și, de altfel, nici nu s-au războit prea tare, însă filmarea trimisă spre diferite persoane a fost de ajuns pentru a declanșa un scandal în școală.

Joi, 07 aprilie a.c., în pauza dintre prima și a doua oră de curs (13,50-14,00), în curtea interioară a Școlii Gimnaziale de Arte „N.N. Tonitza” Bârlad, a avut loc o altercație între două eleve. Din primele cercetări, s-a constatat că diriginta clasei a audiat imediat după incident ambele părți, identificând o mai veche dispută între cele două eleve. Doamnei dirigintă i s-a adus la cunoștință că există o filmare cu acest incident, aceasta intrând în posesia filmării și vizionând-o. Ulterior, unul dintre profesorii de serviciu a luat primele măsuri de consiliere, discutând cu ambele eleve. Incidentul a fost adus la cunoștintă și directorului, prof. Ramona Ioana Borș, de către cei doi diriginți și s-a hotărât demararea unei anchete. Au fost informați și invitați la școală părinții ambelor eleve.

Sancțiunile disciplinare, „exemplare”: scăderea notei la purtare, dar cu… milă!

ISJ Vaslui, prin purtătorul de cuvânt, prof. Pavel Toma, a trimis un comunicat la presă, pentru a informa care sunt sancțiunile date:

«După finalizarea cercetărilor, Comisia pentru prevenirea și eliminarea violenței, a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar și promovarea interculturalității a întocmit un raport în care se regăsesc sancțiunile care se aplică celor două eleve și elevilor care au asistat pasiv la altercație, dar și celor care au filmat incidentul și l-au postat pe grupurile elevilor. Comisia a propus următoarele sancțiuni:

 • – Obsevație individuală elevilor care au asistat pasiv la altercație;
 • – Mustrare scrisă, însoțită de scăderea notei la purtare la 9,00 elevei care a amenințat cu bătaia și a fost agresată inițial;
 • – Mustrare scrisă, însoțită de scăderea notei la purtare la 8,00, elevei care a premeditat altercația și i-a cerut unei colege să filmeze, partajând apoi filmarea;
 • – Mustrare scrisă, însoțită de scăderea notei la purtare la 8,00, elevei care a filmat;
 • – Mustrare scrisă, însoțită de scăderea notei la purtare la 7,00, elevei care a inițiat agresiunea fizică.

Conform Statutului elevului, scăderea notei la purtare asociată sancțiunii poate fi anulată dacă elevii sancționați dau dovadă de un comportament fără abateri până la încheierea anului școlar. Părinții elevilor sancționați au fost notificați în scris despre sancțiunile aplicate și despre recomandările Comisiei pentru prevenirea și eliminarea violenței, a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar și promovarea interculturalității.>>, a precizat prof. Pavel Toma în comunicatul ISJ Vaslui.

Recomandările comisiei pentru a preveni astfel de comportamente

 • «În vederea prevenirii și eliminării violenței în școală, comisia recomandă:
 • – Consiliere de grup și individuală a elevilor implicați, dar și la nivel de școală;
 • – Lectorate cu părinții pe teme de violență școlară;
 • – Activități în colaborare cu Poliția Municipiului Bârlad pentru informarea și conștientizarea urmărilor actelor de violență de orice natură;
 • – Suplimentarea numărului de cadre didactice de serviciu;
 • – Asigurarea permanentă a pazei în perimetrul instituției;
 • – Achiziționarea unui sistem de supraveghere în curtea școlii.>>, mai menționează reprezentantul Biroului de presă al ISJ Vaslui.

VIDEO | Bătaie „cu cântec” la Școala de Muzică din Bârlad!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

 1. Chiar îmi era dor de o informație de interes general, marca Cezariana,specifica județului Vaslui .
  Sper ca de aceasta data ,știrea, să nu fie preluată de presă naționala ( a se vedea cazul Vulpița) ca apoi sa ne plingem că alte publicații…ne iau judetul peste picior .
  Nu știu de ce , vazind articolul , mi-am amintit zicala: ” țara arde și baba se piaptănă”
  Mă-nclin !!!! 🦸🙏🤠

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.