32 C
Vaslui
29-iun.-2022

Sapte sefi de promotie la cele cinci licee din Bârlad! Cea mai mare medie de absolvire la Bârlad: 9,97! (FOTO)

FESTIVITATE… Emotie, bucurie si tristete, toate la un loc s-au regãsit pe chipurile absolventilor bârlãdeni. De la cele cinci licee din Bârlad, cei 878 de elevi de clasa a XII-a, îmbrãcati în robe, au mãrsãluit pe strãzile orasului, scandând numele liceului în care si-au petrecut cei mai frumosi ani.  Pentru cã afarã stãtea sã plouã, festivitatea s-a tinut în sãlile de sport ale institutiilor absolvite, apoi în fata Primãriei Bârlad, încheierea având loc la Grãdina Publicã. În cadrul ceremoniei de absolvire, tinerii au fost felicitați de oficialitãtile locale, au ascultat imnul academic „Gaudeamus” si au cântat cu totii celebra melodie „Ani de liceu”. Totodatã, sefii de promotie ai fiecãrui liceu au fost premiați și încurajați sã-si continue drumul cu aceeasi constiinciozitate.

Absolventii din Bârlad: Colegiul National Codreanu – 197, Liceul Tehnologic „Petru Rares” – 127, Liceul Tehnologic „A.I.Cuza” -107, Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” -159 si Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” – 288 elevi. În total sunt 878 de absolventi. Iatã sefii de promotie:

Liceul Teoretic „A.I.Cuza” – Vasile Bajorã, clasa a XII-a Constructii. Media pe cei patru ani de studiu, 9,40. Vasile doreste sã urmeze o facultate de profil, mai precis de Constructii Civile, industriale si agricole.

Liceul Tehnologic „Petru Rares” – Maradin Paula Florina – 9.42. Paula a terminat clasa a XII-a la profilul Alimentatie Publicã, domeniul Turism si Alimentatie, si vrea sã se înscrie, dupã Bacalaureat, la Facultatea de Alimentatie si Turism din Brasov.

Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” Sunt doi sefi de promotie, cu media 9,94 . Primul este Croitoriu Cosmin Mircea, clasa a XII-a B, profil real, specializarea matematicã- informaticsã (prof. diriginte Grãdinaru Ion). Al doilea sef de promotie este Cucos Cosmina Maria, 12 G, profil umanist, specializarea Stiinte Sociale, diriginte Horoitã-Jitca Daniela-Rodica si Racovitã Denisa.

„Sa fiu sef de promotie este o mare realizare, dar nu pot spune ca am avut în vedere acest scop. Acest titlu a venit prin munca asiduã de-a lungul celor patru ani, în care m-am simtit într-o continuã competitie, în urma cãreia, alãturi de profesori, am obtinut performante remarcabile. Dupã absolvire, voi urma facultatea de automaticã si calculatoare, la care am si fost admis, pe baza rezultatelor obtinute trei ani la rând la olimpiada nationalã de fizicã. Am ales aceastã facultate, deoarece consider cã se pliazã cel mai bine pe pasiunile si aspiratiile mele.”, a precizat Cosmin Croitoru.

„Pot spune cã pe parcursul celor patru ani tot ce am realizat si obținut a fost exclusiv pentru dezvoltarea mea, pentru a-mi arãta mie cã pot si mi-a plãcut sã fac asta, fãrã a face un scop din a obtine cea mai mare medie din liceu. Tocmai de aceea, bucuria de a fi sef de promotie este cu atât mai mare. <<Prea mult nu este niciodatã suficient>> sunt cuvinte dupã care m-am ghidat mereu, iar acest titlu, poate mai mult decorativ, reprezintã totusi pentru mine dovada cã a munci din greu nu este niciodatã în van. Am aplicat la douã facultãti: în Statele Unite, cât si în Olanda. Din fericire, am fost admisã în ambele pãrti si urmeazã sã mã hotãrãsc asupra uneia. Specializarea pe care voi merge va fi Marketing&Management.”, a precizat si Cosmina Cucos.

Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” – Simona Daniela Grigoritã este sefa de promotie a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, reusind sã fie prima printre liceenii bârlãdeni de clasa a XII-a, cu media 9,97 pentru cei patru ani de liceu. Simona este pasionatã de literaturã si a fost olimpicã la limba latinã, obtinând mentiune la faza nationalã. Nu a ales sã studieze mai departe filologia, ci doreste sã urmeze Facultatea de Stiinte Politice la Bucuresti. Deci, un viitor politician, sperãm noi mai bun decât cei actuali.

Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” – Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” are si el douã sefe de promotie – Mãlina Florina Rusu si Elena Alexandra Popescu, ambele terminând liceul la specializarea Învãtãtori – educatoare, cu media generalã 9,89. Mãlina intentioneazã sã urmeze Facultatea de Litere, iar Elena doreste, deocamdatã, sã se angajeze în învãtãmânt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here