0.5 C
Vaslui
06-dec.-2022

Saracii vasluieni cara ajutoarele de la UE cu taxiul

- Advertisement -

SÃRACI Sãracii Vasluiului primesc ajutoare de la Uniunea Europeanã si le carã acasã cu taxiul. Zeci de persoane beneficiare ale programului de ajutorare cu alimente din stocul comunitar stau la coadã pentru a-si ridica pachetele. Si nu le carã decât cu taxiul. Astfel, cei mai sãraci dintre cetãteni plãtesc zeci de lei pentru o cursã dus-întors cu taxiul.

Sunt sãraci dar foarte delicati. Dupã ce au fost inclusi în categoria „defavorizatilor” conform criteriilor de acordare a alimentelor de la UE, vasluienii cu nivel de trai scãzut demonstreazã o gingãsie iesitã din comun. Nu pot cãra cele câteva pachete cu fãinã si biscuiti decât cu taxi-ul. Asa cã, de nevoie sau nu, în aceste zile, sãracii orasului contribuie serios la cresterea veniturilor taximetristilor. Cei mai bogati dintre sãraci n-au vrut sã se mai chinuie cu cãrucioarele si au dat bani sã-si care alimentele gratuite. Clientii sunt preluati de la iesirea din Vaslui, înspre Moara Greci. „Nu avem ce face, plãtim taxi. E departe de casã, nu putem merge pe jos si cu autobuzul e greu. Suntem douã persoane, plãtim pe din douã”, spune una dintre asistate. Kilograme de zahãr, fãinã albã, de mãlai, biscuiti sau paste fãinoase. Acestea sunt produsele pe care le primesc persoanele cu venituri reduse sau cele fãrã venituri deloc. Cantitatea de alimente primita de un beneficiar este prea mare si astfel cei mai saraci dintre noi scot bani din buzunar pentru a plati taxiul. Altii îsi scot din parcãri masinile proprietate personalã, în care încarcã de zor pungile cu alimente. Întrebatã de ce a chemat taxiul, dacã nu e prea scumpã cãlãtoria pentru ea, o femeie a spus cã nu are altã solutie. „Sunt bolnavã si nu pot cãra. Am dat 100 mii lei vechi unui vecin si m-a adus cu masina. Suntem amãrãti, bolnavi, vai de capul nostru!”, mai spune ea.

Cine nu îsi permite sã plãteascã un taxi sau nu are masinã personalã, merge spre casã pe jos, încãrcat de pachete sau cu bicicleta. „Eu nu am bani de taxi. Nu am nici de pâine. Acum mã grãbesc sã ajung acasã sã facã nevasta o mãmãligutã la prânz. Nu comentez ce fac altii. Dacã îsi permit sã umble cu taxiul, treaba lor!”, e de pãrere un vasluian necãjit. cara ajutoarele cu mana pe jos sau cu bicicleta. Reprezentantii Primãriei Vaslui, institutie care a fãcut listele cu cei care primesc alimentele, sustin cã ajutoarele sunt doar pentru sãraci. Acestia mai spun cã un singur beneficiar are de ridicat o cantitate de alimente care depãseste 20 de kilograme si trebuie sã vinã pregãtit. „Vorbim de beneficiari ai venitului minim garantat, pensionari din sistemul public de pensii cu o pensie mai micã de 400 de lei, somerii care beneficiazã de indemnizatie de somaj si persoanele cu handicap grav. Cantitatea de persoanã pe care o au de luat se ridicã la 26 de kilograme, deci ar trebui sa vina pregãtiti pentru a beneficia de aceste ajutoare”, a declarat Geanina Tofan, purtãtorul de cuvânt al institutiei. În judetul Vaslui aproape jumãtate din populatie primeste ajutoare alimentare de la UE.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.